Business Controller liiketoiminnan strategisena kumppanina

27.02.2018 - 27.04.2018

Tabs

Yleistä tietoa

Tukifunktiosta strategiseen liiketoiminnan kumppanuuteen! 

Moderni taloushallinto vastaa yrityksen taloustiedon tuottamisesta sekä tuotetun tiedon kytkemisestä yrityksen talouden ohjaamiseen ja liiketoimintalähtöiseen toiminnan johtamiseen. Miten talousfunktio voi omalla toiminnallaan nostaa rooliaan liiketoiminnan strategisena kumppanina?

Koulutusohjelma painottaa käytännön muutosta niin osallistujien ja heidän yritystensä osaamisessa kuin toimintatapojen ja työroolien kehittämisessäkin.

Se mahdollistaa tarvittavan uudistumisen sekä sitouttaa osallistujia dynaamiseen toimintaan.

Koulutusohjelman teemoina ovat Business Controllerin asiantuntija- ja työroolit

  • taloushallinnon kehittäjänä ja muutosagenttina
  • talousviestinnän tuottajana organisaatiolle, johtoryhmälle tai hallitukselle
  • operatiivisena toimijana osana taloushallinnon tiimiä ja muuta organisaatiota

Hyödyt

  • terävöität liiketoimintaosaamistasi ja perehdyt strategiatyöskentelyyn
  • osaat valita numeroista tärkeimmät ja pystyt toimimaan johdon sparraajana sekä yrityksen sisäisenä talouskonsulttina
  • voit toimia muutosagenttina
  • kehität omaa osaamistasi sekä asiantuntija- ja työrooliasi
  • parannat yhteistyö-, vuorovaikutus- ja viestintätaitojasi
  • verkostoidut ja opit muilta osallistujilta ja asiantuntijoilta

Kenelle

Koulutus on tehty Controller tai Business Controller -tehtävissä työskenteleville, tai tehtävään siirtyville henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita kehittämään työrooliaan, saamaan toimintaansa uudenlaista ajattelua ja intoa sekä toimimaan tukena muutoksessa.

Sisältö ja toteutus

Koulutus koostuu kuudesta lähiopetuspäivästä (3 x 2 pv), henkilökohtaisesta sparraustapaamisesta, yrityskohtaisesta kehittämistyöstä sekä oheislukemistosta.

Ohjelmassa tarkastellaan Business Controllerin strategista ja operatiivista tehtävää ja roolia sekä muutoksen johtamisen työkaluja. Luentojen ja case-esimerkkien lisäksi teemoja käydään läpi mm. harjoitustehtävien avulla, painotuksena Business Controllerin roolissa kehittyminen. Ohjelman aikana tehdään myös oman yrityksen tarpeisiin soveltuva projektityö.

Lue aiheesta lisää Aalto Leaders' Insightista:

Epävarmaa tulevaisuuttakin voi mitata
Miten laskentajärjestelmän avulla voi hahmottaa epävarmaa tulevaisuutta esimerkiksi tuotekehitysprojekteissa? Tärkeintä on yhteinen keskustelu ja jatkuva työstäminen, sanoo Aalto-yliopiston apulaisprofessori Katja Kolehmainen. Lue lisää »

Viisi ikuisuuskysymystä strategiasta ja mittareista
Sitä saat mitä mittaat, kuuluu vanha klisee. Strategian ja mittareiden linkittäminen ei kuitenkaan ole ihan näin yksinkertaista, kertoo professori Teemu Malmi. Lue lisää »

Moderni Business Controller auttaa liiketoimintaa kukoistamaan
Business Controller onnistuu työssään olemalla avoin ja auttavainen sekä tutustumalla liiketoimintaan ja järjestämällä aikaa tiedon analysointiin. Viestintä- ja vuorovaikutustaidot auttavat häntä kasvamaan muutosagentiksi. Lue lisää »

Kouluttajat

Kouluttajina toimivat oman alansa monipuoliset asiantuntijat niin Aalto-yliopistosta kuin muualta.

Teemu Malmi

professori, Aalto-yliopisto

Teemu Malmi kouluttaa ohjelman strategia- ja kannattavuuslaskentaosuudessa. Hän on toiminut konsulttina useille eri yrityksille mm. seuraavilta aloilta: IT, elektroniikka, energia, rahoitus, elintarvike, terveydenhoito, media, metalli, liikenne/kuljetus.

 

Jari Ylitalo

TkT, tutkija, Aalto-yliopisto

Ylitalon tutkimus kohdistuu johtajuuden kehittämiseen ja erityisesti ohjauksellisten ja dialogisten kehittämistapojen vaikuttavuuteen. Hänellä on pitkä kokemus kouluttamisessa ja kehittämisessä sekä yrityksissä että julkisen puolen organisaatioissa.

Katja Kolehmainen

johtaja, Capful Ltd

Katja Kolehmainen vastaa koulutuksen tiedon analysointi- ja viestintäosuudesta. Hän toimii myös henkilökohtaisten kehittämisprojektien ohjaajana. Hän tutkimusalueensa on strateginenjohdon laskentatoimi. Hän on toiminut yrityskonsulttina mm. useissa liiketoimintastrategiaan liittyvissä projekteissa sekä kehitysjohtajana vakuutus- ja energia-alalla. 

Lisätietoja:
891
1246
1248
1247

Avainsanat

LATAA ESITE

Aalto PRO käyttää lomakkella annettuja tietoja markkinointiin. Lataamalla esitteen hyväksyt tämän. Katso lisätietoja käytännöistämme.

Kiitos yhteydenotosta

Olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.