Energy Business Professionals - energialiiketoiminnan johtaminen

13.03.2018 - 23.10.2018

Tabs

Yleistä tietoa

Energia-ala tarvitsee uutta osaamista. Energy Business Professionals -koulutusohjelma tarjoaa uusia ajatuksia ja työkaluja toiminnan kehittämiseen.

Ohjelmassa perehdytään energia-alan yritysten toimintaympäristön muutosnäkymiin niin kansainvälisesti kuin Suomessa. Osallistujat pohtivat yhdessä asiantuntijoiden kanssa, mitä tarkoittaa kestävä kehitys energia-alalla, mikä on digitalisaation vaikutus ja miten uudet innovaatiot voidaan alalla hyödyntää.

Muita ajankohtaisia, ohjelmassa käsiteltäviä teemoja ovat energia-alan talouden tunnuslukujen tulkinta, prosessien, ulkoisten resurssien, asiakkuuksien ja palveluliiketoiminnan johtaminen sekä uudet ansaintalogiikat. Ohjelman lopuksi palataan muutosteemaan ja jatkuvan parantamisen kulttuuriin.

Koulutuksen hyödyt

  • Opit analysoimaan energia-alan toimintaympäristön muutoksia sekä alan tulevaisuuden haasteita.
  • Tarkastelet muutosten vaikutuksia yrityksesi toimintaan erityisesti strategian, toimintaprosessien, asiakkuuksien ja uusien innovaatioiden näkökulmasta.
  • Tarkastelet talouden tunnuslukuja ja kestävän kehityksen merkitystä energia-alalla.
  • Tunnistat yrityksesi strategisia kehityskohteita ja uusia liiketoimintamahdollisuuksia.
  • Verkostoidut muiden energia-alan edelläkävijöiden kanssa.

Koulutus syventää ammatillista osaamistasi, antaa uusia virikkeitä ja kehittää strategista ajatteluasi.  Koulutuksen avulla pystyt hahmottamaan energia-alan ja oman yrityksesi haasteita aikaisempaa paremmin.

Kohderyhmä

Koulutusohjelma on suunniteltu energia-alan yritysten  johto-, päällikkö- ja asiantuntijatehtävissä toimiville. Ohjelma soveltuu myös yhteistyötä energia-alan yritysten kanssa tekeville, kuten palvelujen ja tuotteiden tarjoajille.

Energia-ala tarvitsee innovaatio- ja palveluosaamista

Energia-alan yritysten tulevaisuuden kilpailukyky riippuu pitkälti siitä, kuinka hyvin he hyödyntävät teknologian murroksen ja reagoivat kansainvälisen kilpailukentän muutoksiin. Siksi onkin tärkeää, että alan toimijat uskaltavat rohkeasti kehittää ja kokeilla uusia palveluja.

Energia-alalla työskenteleviltä asiantuntijoilta kilpailukyvyn kehittäminen muuttuvassa toimintaympäristössä vaatii kykyä strategiseen ajatteluun, vuorovaikutteiseen johtamiseen ja liiketoiminnan jatkuvaan kehittämiseen. Työssä onnistuminen vaatii kuluttajien tarpeiden ymmärtämistä ja asiakkaan nostamista kaiken toiminnan keskiöön.

Osaamiseen ja luovaan ajatteluun, uskallukseen ja kokeiluihin, riskien ottoon ja hallintaan sekä paikallisuuteen ja globaalisuuteen kannattaa panostaa. Energia-alalla syntyy nyt merkittäviä uusia innovaatioita.

Koulutusohjelman laajuus on 14 opintopistettä

Koulutus on opintopisteytettyä täydennyskoulutusta.

Suunniteltu yhdessä asiantuntijoiden kanssa

Aalto PRO on suunnittelut koulutusohjelman yhdessä Energiateollisuus ry:n ja energia-alan organisaatioiden kanssa.

Aalto Leaders' Insight

Energia-ala tarvitsee palveluosaamista
Energia-alalla jyrää muitakin suuria muutosvoimia kuin ilmastonmuutoksen torjunta. Alalla tarvitaan lisää palvelu- ja innovaatio-osaamista, sanoo Energiateollisuus ry:n uusi toimitusjohtaja Jukka Leskelä. Lue lisää »

Energiassa odotettavissa lämpenevää
"Ilman energiaa ei ole modernia yhteiskuntaa, ei hyvinvointia, ei kehitystä, ei kasvua, ei ruuhkia, ei elämää. Poistamalla EI-sanat oivaltaa miten keskeinen rooli energialla on jokapäiväisessä elämässämme", kirjoittaa Aalto-yliopiston teknillisen fysiikan professori Peter Lund. Lue lisää »

Lisätietoja:
892

Avainsanat

LATAA ESITE

Aalto PRO käyttää lomakkella annettuja tietoja markkinointiin. Lataamalla esitteen hyväksyt tämän. Katso lisätietoja käytännöistämme.

Kiitos yhteydenotosta

Olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.