Koulutusohjelma patenttiassistenteille

17.01.2018 - 30.05.2018

Tabs

Yleistä tietoa

Koulutusohjelma patenttiassistenteille on tarkoitettu patentti- ja ipr-assistenteille ja -sihteereille, jotka tarvitsevat ajantasaista ja kattavaa tietoa patenttijärjestelmistä ja patenttiprosesseista sekä kotimaassa että ulkomailla. Aalto PRO:n patenttiassistenttikoulutus vastaa alan lisääntyneisiin osaamisvaatimuksiin ja auttaa kehittämään ja ylläpitämään ammatillista pätevyyttä.

Teollisoikeudellisen aktiivisuuden lisääntyessä kokonaisvaltainen ymmärrys patentointiprosessista auttaa suuntaamaan organisaation voimavaroja tavoitteiden ja lopulta tuloksenteon kannalta merkityksellisiin tehtäviin vähentäen näin tuottamattoman työn määrää. Yritykset tarvitsevat ammattitaitoista patenttialan henkilökuntaa vastaamaan alan kasvaviin osaamisvaatimuksiin. Koulutusohjelma patenttiassistenteille käy läpi patenttihakemuksen tekemisen ja auttaa laajasti ymmärtämään patentointiprosessin etenemisen Suomessa ja ulkomailla.

Koulutusohjelma patenttiassistenteille perehdyttää seikkaperäisesti patentinhakuprosessiin ja siihen liittyvään käytännön asiointiin eri tahojen kanssa. Koulutus kehittää valmiuksia tukea tuotejohtoa ja tuotekehitystä patentoinnin ja teollisoikeuksien asiantuntijana.

Kenelle

Koulutuksen kohderyhmänä ovat erityisesti patenttiassistentit ja -sihteerit tms., jotka toimivat teollisuudessa ja patenttiasiamiestoimistoissa. Koulutus soveltuu myös muille, esim. tuotekehityksen tai tutkimuksen parissa työskenteleville, jotka ovat kiinnostuneita teollisoikeuksiin liittyvistä kysymyksistä.

Ohjelman hyödyt

  • Ymmärrät patentoinnin ja hyödyllisyysmallin tavoitteet
  • Osaat tehdä patenttihakemuksen ja tiedät, miten patentointiprosessi etenee niin Suomessa kuin ulkomailla
  • Tunnet eurooppapatenttijärjestelmän (EP) ja osaat tehdä EP-hakemuksen
  • Tunnet PCT-järjestelmän ja hakemuksen käsittelyn Suomessa ja kansainvälisessä toimistossa
  • Tunnet teollisoikeuksien merkityksen ja patentointiprosessin USA:ssa sekä patenttijärjestelmien erityispiirteet Japanissa, Aasiassa, Venäjällä, Euraasiassa, Etelä-Amerikassa, Afrikassa ja Lähi-idässä.
Aalto Leaders' Insight:

 

Kiina nousi patentoinnin kärkeen

Kiina on siirtynyt vauhdilla immateriaalioikeuksien kehitysmaasta maailman ahkerimmaksi patentoijaksi. Mitä tämä tarkoittaa maassa toimiville länsimaisille yrityksille? Lue lisää »

Pk-yritykset, herätkää patentoimaan!

Suomen vientiteollisuuden alamäki näkyy patenttihakemusten määrässä. Uusi nousu voisi lähteä pk-teollisuudesta, jos yritykset oppivat laajemmin miten patentteja käytetään kilpailuaseena. Lue lisää »

Lisätietoja:
894

LATAA ESITE

Aalto PRO käyttää lomakkella annettuja tietoja markkinointiin. Lataamalla esitteen hyväksyt tämän. Katso lisätietoja käytännöistämme.

Kiinnostaako patenttikoulutus?

Kerromme mielellämme lisää. Jätäthän yhteystietosi niin olemme sinuun yhteydessä.

Kiitos yhteydenotosta

Olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.