Puurakentamisen arvoverkon orkestrointi

Kysy lisätietoja

Tabs

Yleistä tietoa

Ohjelma on alkanut. Jos olet kiinnostunut koulutuksesta, olethan meihin yhteydessä. Kerromme mielellämme lisää.

Puurakentamisen arvoverkon orkestrointi -koulutusohjelma tuo toimijat yhteispelin äärelle. Sen tavoitteena on vaikuttaa siihen, että puukerrostalorakentamisesta kehittyy kansainvälisesti kilpailukykyinen kasvuala Suomelle ja käytännön liiketoimintaan siirtyy osaamista, parhaita käytäntöjä ja arvoverkkoja.

Koulutus tuo yhteen osapuolet, jotka pystyvät vaikuttamaan puukerrostalorakentamisen toimialan yhteispelin syntyyn. Luomme kouluttajiemme kanssa puitteet reitittää paras suunta kohti onnistuneita puurakennushankkeita konkreettisen tiimityön avulla. Arvoverkon yhteen hitsautumista edistetään läpi koulutuksen monialaisissa tiimeissä, joissa toteutetaan virtuaalinen puurakentamisprojekti.

Koulutuksessa käsitellään puukerrostalorakentamista mm. bisneksen, materiaalin, rakentamismenetelmien, teknisten ominaisuuksien ja vaatimusten, rakennuksen suorituskyvyn, markkinatilanteen ja kaupunkikehityksen näkökulmista.

Koulutuksen hyödyt

  • Opit puurakentamisen arvoverkon saumattoman yhteispelin.
  • Pystyt optimoimaan puurakentamisen vaiheita, liiketoimintaa ja luomaan kasvua toimialalla.
  • Saat monialaisen verkoston toimialalta, joka lisää yhteistyömahdollisuuksia sekä työnhakijana, julkisen sektorin toimijana että tulevaisuuden yrittäjänä.
  • Kehität puurakentamisen ammattitaitoasi ja toimialatietämystäsi, joka tukee tulevaisuuden onnistumisiasi myös kansainvälisesti.
  • Luot parhaita puurakentamisen käytäntöjä yhdessä muiden osallistujien kanssa ja testaat niitä virtuaalisessa rakentamisprojektissa.

Kohderyhmä

Koulutusohjelman kohderyhmään kuuluvat urakoitsijat, tilaajat (esim. kuntien asuntosäätiöt), rakennuttajat, arkkitehdit, rakennesuunnittelijat, talotekniikan asiantuntijat ja erikoissuunnittelijat, puutuoteosatoimittajat sekä lupaviranomaiset, kuten kaavoittajat, rakennusvalvonnan asiantuntijat ja paloviranomaiset. Myös puurakentamisen käytäntöjen opettamisesta vastaavat ammattilaiset voivat osallistua ohjelmaan.

Ratkaisuja puurakentamisen toimialan yhteisten pelisääntöjen puuttumiseen

Suomalaisen puurakentamisen monialainen toimijakenttä kohtaa tällä hetkellä esteitä ja pullonkauloja pyrkimyksissään toteuttaa onnistuneita puurakentamisen rakennushankkeita. Syitä tähän on monia. Toimialalta puuttuu yhteismenettelyitä ja pelisääntöjä. Puurakentamisen arvoverkossa toimivat, eri ammattikuntia edustavat osapuolet kohtaavat liian väljästi tai eivät ollenkaan rakennushankkeiden aikana. Kommunikoinnin, yhteisymmärryksen ja tiedon puute johtaa isoihin riskeihin. Puurakentamisen toimialalla on tällä hetkellä liian paljon epäonnistumiseen päätyneitä hankkeita.

Puurakentamisen arvoverkon orkestrointi -koulutusohjelman sisältösuunnittelu on toteutettu tarvelähtöisesti syksyllä 2016. Toimijakentän ja sidosryhmien kanssa on tunnistettu keskeisiä puurakentamiseen liittyviä kipukohtia. Koulutuksen sisältö perustuu puurakentamisen verkostoissa toimivien tilannekuvaan ja tarpeeseen. Ohjelman rakennetta ohjaavat ajurit ja sisältökokonaisuudet ovat seuraavat:

Koulutusta rahoittaa Suomen Metsäsäätiö

Lisätietoja:
892

Avainsanat

LATAA ESITE

Aalto PRO käyttää lomakkella annettuja tietoja markkinointiin. Lataamalla esitteen hyväksyt tämän. Katso lisätietoja käytännöistämme.

Kiitos yhteydenotosta

Olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.