Vaikuttavuutta sote-palveluihin – integraatio, digitalisaatio ja lean sote-uudistuksessa

08.11.2017 - 09.02.2018

Tabs

Yleistä tietoa

Palvelu- ja hoitoepisodien johtamisessa tähdätään tulevan soten tarpeisiin. Sote-sektori muuttuu kovaa vauhtia mm. rakenneuudistuksen ja digitalisaation vuoksi. Tulevaisuuden palvelutavat ja -prosessit vaativat uudenlaista sote-johtamista.

Koulutuksessa parannetaan johdon ja asiantuntijoiden valmiuksia muutos- ja kehittämistilanteessa: miten toimintaa kehitetään kohti integroituja, vaikuttavia asiakasprosesseja? Koulutuksen aikana saatuja oppeja sovelletaan myös omaan työympäristöön, jolloin saadaan konkreettista tukea käytännön kehittämistyöhön. Koulutuksen painopistealueita ovat palvelujen integrointi asiakasepisodien ympärille, vaikuttavuuden johtaminen, digitaaliset palvelut sekä lean kehittämisen työkaluna.

Koulutuksen hyödyt

Koulutuksen suoritettuasi:

  • Osaat kehittää palvelujen vaikuttavuutta ja asiakaslähtöisyyttä.
  • Osaat kehittää palvelujen integraatiota asiakaslähtöisesti.
  • Hallitset digitalisaation tuomat mahdollisuudet palvelujen kehittämisessä.
  • Osaat viedä muutoksia käytäntöön tuloksellisesti.
  • Tuet paremmin henkilöstön motivaatiota, sitoutumista ja osaamisen kehittymistä.
  • Osaat parantaa asiakaskokemusta.

Koulutuksen kohderyhmä

Koulutus on suunniteltu julkisen ja yksityisen sosiaali- ja terveydenhuollon johto-, kehittämis- ja asiantuntijatehtävissä toimiville. Se sopii mainiosti myös kolmannen sektorin sote-toimijoille.

Suunniteltu yhdessä asiantuntijoiden kanssa

Aalto PRO on suunnittelut koulutusohjelman yhdessä Nordic Healthcare Groupin ja muiden sosiaali- ja terveysalan asiantuntijoiden kanssa.

Kiinnostuitko? Lue aiheesta lisää:

Sote-muutoksen mahdollisuudet
Sote-muutoksen eteneminen mietityttää varmasti jokaista asiaan vihkiytynyttä. Yksi asia on kuitenkin varma: muutosta tarvitaan.

Ikäihmisten kotihoito vaatii kehittämistä
Oikein järjestettynä vanhusten kotihoito säästää kustannuksia paljon kalliimmista asumispalveluista. Toimintatavoissa on kuitenkin vielä runsaasti kehittämistä, sanoo aiheesta Aalto-yliopistosta väitellyt Johan Groop.

Viisi avointa sote-kysymystä
Sote-uudistuksen toteutus konkretisoituu pikkuhiljaa. Edelleen on kuitenkin auki monta keskeistä kysymystä, jotka vaikuttavat siihen miten uudistuksen tavoitteet toteutuvat. Yhtiöittämiskysymys ei ole kriittisintä sote-uudistuksessa, sanoo Paul Lillrank.

Pragmaattinen sote-uudistaja
Sote- ja maakuntauudistus on historiallisen suuri muutos, joka koskettaa jokaista suomalaista. Ylilääkäri Andreas Blanco Sequeiros on ollut tiiviisti mukana rakentamassa vuoden alussa toimintansa aloittanutta Keski-Pohjanmaan sote-kuntayhtymä Soitea.

Kuntamuutos tarvitsee innostavan vision
Kuntakenttään on tulossa suuri myllerrys, johon pätevät yleiset muutosjohtamisen lait. Kuntapäättäjillä on kuitenkin edessään myös erityishaasteita kuten jäykät rakenteet, kertoo professori Pekka Mattila.

NHG Whitepaper: Vaikuttavuus ja sen mittaaminen
Sosiaali- ja terveyspoliittisessa keskustelussa painotetaan kaikkialla maailmassa terveyttä ja hyvinvointia suhteessa käytettyihin resursseihin. Vaikuttavuus on soten tärkein tunnusluku, koska se kuvaa, kuinka paljon terveyttä ja hyvinvointia on aikaansaatu per käytetty euro.

Sosiaali- ja terveysministeriö: Valinnanvapaus ja monikanavarahoituksen yksinkertaistaminen sosiaali- ja terveydenhuollossa - Selvityshenkilöryhmän loppuraportti
Selvityshenkilöryhmän raportissa selvityshenkilöt esittävät, että sosiaali- ja terveydenhuollossa valinnanvapauden piirissä olevien palvelujen  rahoitus  tapahtuisi  jatkossa  kahdessa  vaiheessa:  Valtio  rahoittaa  järjestämisvastuussa olevia  maakuntia  ja  maakunnat  maksavat  korvauksia  järjestelmän  piiriin  hyväksytyille  palveluntuottajille.

Kouluttajan näkökulma

”Sote-uudistuksen tavoitteet toteutuvat (tai jäävät toteutumatta) potilastasolla. Sote-alueilla tulee keskittyä järjestämään ja tuottamaan oikea-aikaisia, oikeatasoisia, integroituja, tehokkaita ja näyttöön perustuvia palveluja. Suoritteiden ja tuottavuuden sijaan painopisteen tulee olla vaikutuksissa ja vaikuttavuudessa. Nyt ensimmäistä kertaa järjestettävässä koulutuksessa sekä sen ympärille myöhemmin rakennettavassa kokonaisuudessa saadaan tietoa ja taitoja tulevaisuuden sote-palvelujen vaikuttavaan johtamiseen.”

Paul Lillrank
Professori, Aalto-yliopisto

Lisätietoja:
871

LATAA ESITE

Aalto PRO käyttää lomakkella annettuja tietoja markkinointiin. Lataamalla esitteen hyväksyt tämän. Katso lisätietoja käytännöistämme.

Kiitos yhteydenotosta

Olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.