YTK:n Pitkä kurssi - Yhdyskuntasuunnittelun asiantuntijaohjelma (20- op)

31.08.2017 - 30.05.2018

Tabs

Yleistä tietoa

Ohjelma on alkanut. Seuraavan toteutuksen aikataulu julkaistaan myöhemmin syksyllä 2017. Jos olet kiinnostunut osallistumaan ensi vuonna, olethan meihin yhteydessä niin pidämme sinut ajan tasalla.

YTK:n Pitkän kurssin käyneenä hallitset yhdyskuntasuunnittelun ja kaupunkitutkimuksen kentän. Asiantuntemuksesi on laajentunut, ymmärryksesi syventynyt, ja sinulle on muodostunut näkemys kehityksen suunnasta. 

Koulutuksen suorittaneet arvostavat erityisesti ohjelman myötä syntyvää, yhdyskuntasuunnittelun ja kaupunkitutkimuksen alan ammattilaisten verkostoa sekä kokemusten jakamista jo ohjelman aikana. YTK:n Pitkän kurssin suorittamista arvostetaan myös rekrytoinneissa ja uusia työnkuvia määriteltäessä. (YTK:n Pitkän kurssin 2014-2015 vaikuttavuuskysely)

Ohjelman hyödyt

  • Muodostat uuden näkemyksen kehityksen suunnasta
  • Organisaatiosi saa tietoa parhaista käytännöistä ja tuoreimmista tutkimuksista ratkaisujenne tueksi
  • Verkostoidut yli ammattirajojen ja kautta Suomen

Hakeminen

Kurssille mahtuu 40 henkilöä, ja viime vuosina hakijoita on ollut enemmän. Hakulomakkeen lisätietoa-kentässä kannattaa siis kertoa opiskelumotivaatiosta ja opinto- ja ammattitaustasta valinnan tueksi. Varmistathan myös, että sinulla on jo hakuvaiheessa työantajan lupa osallistua YTK:n Pitkälle kurssille.

Kohderyhmä

Koulutus on suunniteltu yhdyskuntasuunnittelun alan suunnittelu-, kehittämis-, tutkimus-, konsultointi- ja johtotehtävissä oleville ammattilaisille julkisella tai yksityisellä sektorilla; mm.

  • arkkitehdeille
  • maisema-arkkitehdeille
  • maanmittareille
  • insinööreille
  • maantieteilijöille
  • historioitsijoille ja
  • yhteiskuntatieteilijöille.

Kaavoittajan pätevyys

YTK:n Pitkä kurssi on kaavoittajan pätevyyden toteamismenettelyn edellyttämää täydennyskoulutusta. Pätevyyttä voi hakea FISE Oyn kautta.

Lisätietoja: www.fise.fi.

YTK:n Pitkä kurssi

YTK:n Pitkä kurssi on kuulunut Aalto-yliopiston (ennen vuotta 2010 Teknillisen korkeakoulun) opetusohjelmaan vuodesta 1968 ja sen on suorittanut jo yli 1500 yhdyskuntasuunnittelun alan ammattilaista. Aika ajoin koulutusta on päivitetty ja nykyisessä muodossaan se soveltuu 2010-luvun työelämän rytmiin ja internet-ajan vaatimuksiin. YTK:n Pitkä kurssi toteutetaan Aalto PRO:n ja Aalto-yliopiston Rakennetun ympäristön laitoksen YTK-tutkimusryhmän yhteistyönä.

YTK:n Pitkä kurssi sosiaalisessa mediassa

YTK:n Pitkä kurssi on myös Facebookissa ja Twitterissä.

Aiheesta lisää:

Timo Heikkinen: Suusta suuhun: virallinen ja viraalinen suunnittelutieto »

Heidi Hammarsten: Kaiku-tiimi jakaa organisaation koulutuksen opit »

Ville Blåfield: Nousuja ja tuhoja – mitä joukkojen johtaja voi oppia kaupunkisuunnittelun kirjavasta historiasta? Havaintoja New Yorkin Central Parkista ja kaupunkisuunnittelun asiantuntijoiden näkemyksiä »

Heidi Hammarsten: Verkosto jatkaa ohjelman oppeja. Ohjelman käyneiden haastattelu »

Heidi Hammarsten: Näin syntyy käveltävä kaupunki. Jeff Speckin haastattelu »

Timo Heikkinen: Mitä jos kävelisit? -artikkeli Aalto Leaders' Insightissa »

Käveltävyysguru Jeff Speck:n luento "Walkable City - Lessons from the US" on nähtävillä YouTubessa »  

Petja Partanen: Täydennyskouluksen uusi aalto, Maankäyttö 1(2014) (pdf) »

Lisätietoja:
902

LATAA ESITE

Aalto PRO käyttää lomakkella annettuja tietoja markkinointiin. Lataamalla esitteen hyväksyt tämän. Katso lisätietoja käytännöistämme.

Kiitos yhteydenotosta

Olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.