Sosiaali- ja terveydenhuolto

SOTE-uudistusten myötä asiantuntijaosaamiseen avautuu uusi kulma.  Miten esimerkiksi digitaalinen transfromaatio muuttaa toimintaa? Mitkä ovat turvalliset parhaat käytännöt, kun lean tulee mukaan terveydenhuoltoon?

Aiheesta Aalto Leaders' Insightissa

Kaikki sote-aihepiirin julkaisut

Viisi avointa sote-kysymystä

Sote-uudistukseen liittyvien lakien valmistelu etenee koko ajan, mutta valmistelu herättää yhtä paljon kysymyksiä kuin antaa vastauksia. Aalto-yliopiston professori Paul Lillrank on terveydenhuollon laatujohtamisen asiantuntija. Hän pystyy osoittamaan monia kohtia, jotka ovat kriittisiä uudistuksen tavoitteiden saavuttamisen kannalta.

LUE LISÄÄ

Kuntamuutos tarvitsee innostavan vision

Kuntakenttään on tulossa suuri myllerrys, johon pätevät yleiset muutosjohtamisen lait. Kuntapäättäjillä on kuitenkin edessään myös erityishaasteita kuten jäykät rakenteet, kertoo käytäntöön suuntautunut professori Pekka Mattila.

LUE LISÄÄ

Pieniä askelia ja ’ohkasia’ otteita – Pirkanmaalla laatua johdetaan pitkäjänteisesti

”Aiemmin asiakkaamme – potilas – oli prosessikaavioissa ylhäällä, mutta prosessit eivät tukeneet asiakkaan näkökulmaa. Toiminta oli hyvin työntekijälähtöistä. Käännämme tätä ajattelua ympäri”, kertoo hoitotyön kliininen asiantuntija Elsi Huovinen.

LUE LISÄÄ

LATAA ESITE

Aalto PRO käyttää lomakkella annettuja tietoja markkinointiin. Lataamalla esitteen hyväksyt tämän. Katso lisätietoja käytännöistämme.