Podcast: Aalto-yliopiston johtajat: ”Työelämän muuttuessa sekä vapaus että vastuu kasvavat”

Ihmisistä tulee työelämän muutoksen myötä oman elämänsä yrittäjiä. Miksi? Rehtori Ilkka Niemelä ja provosti Kristiina Mäkelä Aalto-yliopistosta vastaavat.

Reetta Räty, 20.06.2018

Aalto-yliopiston rehtori Ilkka Niemelä ja provosti Kristiina Mäkelä puhuvat työn muutoksesta ja elinikäisestä oppimisesta. Ihmisistä tulee työelämän muutoksen myötä oman elämänsä yrittäjiä. ”Epävarmuuden sietäminen on yksi tulevaisuuden taidoista”, Mäkelä sanoo.

Tässä Aalto Leaders’ Insightin podcast-jaksossa Aalto-yliopiston johtajat puhuvat tutkimustiedon ja omien kokemustensa pohjalta siitä, millaiseksi työelämä on muuttumassa. Työn tekeminen on irtautumassa koko ajan enemmän ajasta, paikasta ja työsuhteesta.

”Urasta tulee enemmän portfolio erilaisia asioita, ei niinkään uratikapuut.”

Aalto-yliopistossa nuoria opiskelijoita tapaavat Niemelä ja Mäkelä sanovat, että varsinkin nuoret ajattelevat työn tekemistä merkityksellisyyden kautta.

”Urasta haetaan asioita, jossa voi tehdä itselleen ja muille tärkeitä asioita. Aallossa on puhuttu siitä, että taiteilijat ovat toimineet näin jo pitkään, nyt muut voivat saada heistä inspiraatioita.”

Ihmisistä tulee tulevaisuudessa oman elämänsä yrittäjiä, ja elämänhallinnasta tulee yrittäjämäisempää. Tämä tarkoittaa, että vapaus kasvaa, mutta samalla lisääntyy myös vastuu. Se ei ole aina helppoa.

Miten työntekijä, yrittäjä, johtaja, poliittinen päättäjä, työnantaja ja yliopisto varautuvat – ja miten niiden pitäisi varautua muutokseen? Kuuntele keskustelu.

Keskustelua vetää toimittaja Reetta Räty. Keskustelu käydään suomeksi.

Muut suomenkieliset podcastit löydät alta. Englanninkielistä kuunneltavaa löydät täältä.

Luet nyt: Aalto Leaders' Insight: Podcast: Aalto-yliopiston johtajat: ”Työelämän muuttuessa sekä vapaus että vastuu kasvavat”

Tilaa parhaat palat sähköpostiisi

Aalto Leaders' Insight on aikakauslehtimäinen kokoelma artikkeleita, tarinoita ja näkemyksiä johtajuudesta, liiketoiminnasta ja itsensä kehittämisestä. Käsinpoimittu englanninkielinen Highlights -uutiskirje lähetetään tilaajille korkeintaan kaksi kertaa kuukaudessa. Tilaus on helppo perua. Katso esimerkki.

Aalto University Executive Education Oy ja sen konserniyhtiöt voivat käyttää tietojani markkinoinnissa pitääkseen minut ajan tasalla viimeisimmistä liike-elämän keskustelunaiheista sekä ohjelmista ja auttaakseen minua edistämään uraani. Katso tietosuojapolitiikka.