Podcast: Miten valita oikea ihminen oikeaan aikaan, oikeaan paikkaan

Talent managementin merkitys on kirkas Aalto EE:n viestintäjohtaja Riitta Lumme-Tuomalalle ja Eläkeyhtiö Varman HR-, viestintä- ja vastuullisuusjohtajalle Katri Viippolalle. Tässä podcastissa he kertovat, miksi talent management on yhtiöille tärkeä työkalu, ja miten sen saa toimimaan.

Katri Viippola

Paula Salovaara, 07.11.2018

Ne, jotka osaavat hallita osaajia, ovat voittajia, sanoo Lumme-Tuomala (kuva oikealla). Hän painottaa, että pelkkä osaajan ja osaamisen tunnistaminen ei riitä. Tarvitaan ennen kaikkea oikea konteksti, jotta palapelin palaset loksahtavat kohdilleen. Täytyy osata tunnistaa juuri ne osaajat, joita juuri me tarvitsemme.

Oikea ihminen, oikeaan aikaan ja oikeassa paikassa on se, mihin kannattaa pyrkiä.

Podcastissa puhutaan mm. organisaatioiden kultapossukerhoista, ketteryyden optimoinnista ja siitä, onko hyvällä henkilöstöruokalalla merkitystä, kun etsitään osaamista. Katri Viippola kertoo rekrytoinnin uusista tuulista: “Kun rekrytoidaan, oikeilla kysymyksillä on valtava merkitys."

Potentiaalin havaitseminen haastattelutilanteessa vaatii rekrytoijalta paljon, ja kysymykset paljastavat myös yhtiöstä paljon. Nyt on osaajien markkinat, sanovat Lumme-Tuomala ja Viippola. He kehottavat firmoja havahtumaan talent managementin tärkeyteen.

Muut suomenkieliset podcastit löydät alta. Englanninkielistä kuunneltavaa löydät täältä.

Luet nyt: Aalto Leaders' Insight: Podcast: Miten valita oikea ihminen oikeaan aikaan, oikeaan paikkaan

Tilaa parhaat palat sähköpostiisi

Aalto Leaders' Insight on kokoelma ajatuksia herätteleviä artikkeleita, podcasteja, tarinoita ja näkemyksiä johtajuudesta, liike-elämästä ja itsensä kehittämisestä. Englanninkielinen Aalto Leaders' Insight Highlights -uutiskirje lähetetään tilaajille noin kerran kuukaudessa. Tilaus on halutessasi helppo perua. Katso esimerkki.

Aalto University Executive Education Oy ja sen konserniyhtiöt voivat käyttää tietojani markkinoinnissa pitääkseen minut ajan tasalla viimeisimmistä liike-elämän keskustelunaiheista sekä ohjelmista ja auttaakseen minua edistämään uraani. Katso tietosuojapolitiikka.