Mikroskoopin alla MBA-tutkinto

Jaakko Kopra tunnustautuu elinikäiseksi oppijaksi ja uuden tiedon etsijäksi. Tämä intohimo ajoi hänet suorittamaan Aalto EE:n MBA-tutkinnon keskellä farmakologian tohtorin opintoja.

Kuva: Ville Rinne

Ari Rytsy, 16.12.2019

Lääketeollisuudessa lääketieteellisenä asiantuntijana työskentelevä Jaakko Kopra elää maailmassa, jossa jatkuva oppiminen ja uuden tiedon omaksuminen ovat osa arkea. Tittelinsä mukaisesti lääketieteellinen asiantuntija toimii tieteellisenä yhteyshenkilönä ja asiantuntijana lääkealan ja terveydenhuollon eri sidosryhmien välillä. Työn tieteellisestä luonteesta johtuen monella kyseisen ammattinimikkeen alla työskentelevällä henkilöllä on taskussaan tohtorin tutkinto.

“Lääketieteellisillä asiantuntijoilla on monipuolinen rooli uuden tiedon hankkijoina, omaksujina ja välittäjinä”, Kopra kuvailee.

Vaihtelua pehmeistä bisnesaiheista

Kopra valmistui Helsingin yliopistosta filosofian tohtoriksi farmakologian oppiaineesta syksyllä 2016. Reilut kuusi vuotta kestäneiden tohtoriopintojen aikana hän innostui ajatuksesta suorittaa samanaikaisesti MBA-tutkinto. Aalto EE:n valintaan vaikuttivat sekä MBA-ohjelmien arvostetut kansainväliset akkreditoinnit että opetustilojen keskeinen sijainti.

“Jokainen tutkija toivoo, että hänen löydöksistään olisi konkreettista hyötyä. Farmakologiassa tämä tarkoittaa uusia lääkkeitä, jotka vaativat löydösten jatkotutkimuksen, kliinisen testaamisen ja lopulta kaupallistamisen. Sitä taustaa vasten MBA-tutkinto tuntui luontevalta valinnalta, sillä se täydensi hyvin aikaisempia ja käynnissä olevia opintojani”, muistelee Kopra.

Tammikuussa 2014 startannut Aalto MBA-ohjelman suorittaminen ilta- ja viikonloppuopiskeluna vei miehen mukanaan. Loppujen lopuksi MBA:n parissa vierähti ylimääräisten kurssivalintojen myötä hieman odotettua pidempi aika.

“Erityisesti pehmeämmät bisnesaiheet, kuten esimerkiksi Human Resources Management, toivat tervetullutta vaihtelua yliopistomaailmaan tottuneelle”, kiittelee Kopra.

Lääketeollisuus kulkee oppimisen aallonharjalla

Digiaikana elinikäisestä oppimisesta on tullut välttämättömyys, joka tukee yksilön menestymistä muuttuvassa ja nopeaa vauhtia kehittyvässä maailmassa. Toisista tämä saattaa tuntua ahdistavalta, mutta Kopralle oppiminen on luontainen tapa jalostaa ammatillista osaamistaan ja edetä omalla urallaan.

“Minua pelottaa ajatus siitä, että en saisi oppia mitään uutta. Esimerkiksi pari päivää sitten osallistuin koulutukseen innovatiivisesta ajattelusta ja sen edistämisestä. Koen, että sain siitä tuoreita näkökulmia omaan työhöni”, Kopra toteaa.

Siirtymistään yliopistosta lääketeollisuuden puolelle Kopra kuvailee horisontaaliseksi liikkeeksi omilla uratikapuillaan, sillä hän tekee edelleen töitä asiantuntijatehtävissä. Ainoastaan tekemisen pelisäännöt ja näkökulma ovat vaihtuneet. Kopra kokee tämän sopivan erinomaisesti hänen uteliaalle luonteelleen.

“Lääketeollisuus kulkee tutkimuksen ja teknologian aallonharjalla. Siksi täällä ei tule ikinä valmiiksi, mikä on mielestäni hieno asia. Omalla kohdallani elinikäinen oppiminen ei kuitenkaan rajoitu pelkästään työhön ja opintoihin. Iso osa siitä kytkeytyy myös omiin asenteisiini ja koko ajattelutapaani”, hän summaa.

 

Aalto MBA on käänteentekevä liikkeenjohdon ohjelma yksilöille, jotka haluavat saada uusia mahdollisuuksia urakehitykseensä sekä uudistaa kykyään kehittää ja johtaa liiketoimintaa. Joustava, osa-aikainen tutkintorakenne mahdollistaa osallistujien käydä kokopäivätöissä opintojen ohella. Lue lisää ohjelmasta.

Luet nyt: Aalto Leaders' Insight: Mikroskoopin alla MBA-tutkinto

Tilaa parhaat palat sähköpostiisi

Aalto Leaders' Insight on aikakauslehtimäinen kokoelma artikkeleita, tarinoita ja näkemyksiä johtajuudesta, liiketoiminnasta ja itsensä kehittämisestä. Käsinpoimittu englanninkielinen Highlights -uutiskirje lähetetään tilaajille korkeintaan kaksi kertaa kuukaudessa. Tilaus on helppo perua. Katso esimerkki.

Aalto University Executive Education Oy ja sen konserniyhtiöt voivat käyttää tietojani markkinoinnissa pitääkseen minut ajan tasalla viimeisimmistä liike-elämän keskustelunaiheista sekä ohjelmista ja auttaakseen minua edistämään uraani. Katso tietosuojapolitiikka.