"F.E.C.-koulutuksen ansiosta pääsimme heti hyödyntämään alan uusimpia näkemyksiä ja työvälineitä.”

Carita Peltonen ja Kirsi Kanervo
Metsä/Skogen

Pitkän linjan yrittäjä Carita Peltonen on perustanut kaksi menestynyttä kasvuyritystä. Seuraavaa menestystarinaa luodaan parastaikaa: Metsä/Skogen on uudenlainen hitaan elämäntyylin konsepti, joka yhdistää kaupan, Mushroom Barin, elämyspalvelut ja rauhoittumispaikan.

Metsä/Skogenin lippulaivamyymälä avattiin Helsingin Mannerheimintiellä syksyllä 2019. Peltosen tavoitteena on voimakas kasvu: seuraavaksi konseptista on tarkoitus muokata pienempiä ja kevyempiä versioita, joita voidaan viedä ympäri maailmaa. Erityisesti Japani on Peltosen tähtäimessä, mutta Kiinakin kiinnostaa.

Peltosen apuna konseptin luonnissa on ollut iso joukko pitkän yrittäjäuran aikana kertyneitä kontakteja. Metsä/Skogenin hankintajohtaja Kirsi Kanervo lähti startupin kelkkaan Aalto PRO:n Lean-asiantuntija F.E.C.-koulutuksen myötä.

Ehdotin liikkeelle lähtöä F.E.C.-ohjelman kautta, sillä halusin päivittää koulutukseni ja osaamiseni – ja F.E.C. on startupille hyvä keino rekrytoida.”

”Olin todella innostunut Caritan tarjotessa minulle töitä, Metsä/Skogen oli niin kiehtova mahdollisuus! Ehdotin liikkeelle lähtöä F.E.C.-ohjelman kautta, sillä halusin päivittää koulutukseni ja osaamiseni – ja F.E.C. on startupille hyvä keino rekrytoida”, Kanervo kertoo.

F.E.C.-ohjelman kautta sain valtavasti konkreettista osaamista ja itsevarmuutta, josta oli hyötyä uudenlaisen konseptin kehitystyössä. Moderni filosofia ja työskentelytavat ovat inspiroineet koko tiimiä ja auttaneet meitä toimintamme kehittämisessä ja suurten vastuualueiden hallinnassa”, Kanervo kuvailee.

Kanervo kertoo palvelumuotoilun, businessmuotoilun ja projektinhallinnan olevan tärkeässä roolissa hänen uudessa työssään.

”Uusi työni on kuin minulle luotu. Inspiroivinta on, että saan hyödyntää myös minulle tärkeää luovaa puoltani ja osaamistani”, Kanervo sanoo.

”Käytännössä työni sisältää kaikkea sellaista, jolla saamme kehitettyä ja vakioitua toimintaamme, sekä tehostettua tiimityötämme, jotta se näkyisi asiakkaalle elämyksellisenä kokemuksena”, Kanervo lisää.

Kanervon kokemus brändijohtamisesta on todella vankka: hänellä on takataskussaan 15 vuoden kokemus niin Seppälän kuin Stockmannin brändimaailmoista. Peltonen kertoo Kanervon uran ja kokemuksen vakuuttaneen hänet heti lennossa.

"Sain Kirsistä erinomaiset suositukset ja valintaprosessi oli nopea. Kirsi näki F.E.C.-ohjelmassa hienon mahdollisuuden lisäkoulutukseen, josta tulisi olemaan paljon hyötyä uudelle ja innovatiiviselle yrityksellemme", Peltonen tähdentää.

Peltonen kiittelee F.E.C.-ohjelmaa erinomaiseksi rekrytointikeinoksi:

”Olen rekrytoinut aiemminkin F.E.C.-ohjelman kautta ja tiesin sen olevan mainio keino saada erinomainen osaaja taloon”, Peltonen taustoittaa.

”Metsä/Skogen on hyötynyt Kirsistä hyvin laaja-alaisesti. Kirsin rooli organisaatiossamme on tärkeä ja olemme saaneet oppia häneltä paljon uusia ajatuksia ja toimintamalleja niin hankinnan, vastuullisuuden, palvelumuotoilun kuin leanin saralta”, Peltonen sanoo.

Kanervo kertoo Lean-asiantuntija F.E.C.-ohjelman oppimiskokemuksen jopa ylittäneen hänen odotuksensa.

F.E.C.-ohjelma tarjosi loistavat valmiudet työkaluineen ja käytännön harjoituksineen, joiden avulla tartuin heti ensimmäisten luentojen jälkeen tositoimiin.”

”F.E.C.-ohjelma tarjosi loistavat valmiudet työkaluineen ja käytännön harjoituksineen, joiden avulla tartuin heti ensimmäisten luentojen jälkeen tositoimiin. Myös sparrauskeskustelut ammattilaisten kesken olivat hyödyllisiä”, Kanervo muistelee.

”Opiskelu oli hyvin konkreettista tarjoten välittömiä työvälineitä ja uusia ajatuksia. Esimerkiksi palvelunmuotoilun filosofia suorastaan räjäytti pankin inspiraation ja uudenlaisen lähestymistavan lähteenä. Olen yhdistänyt siihen lean-ajattelua ja se sopii loistavasti yrityksemme toimialaan ja toimintaympäristöön”, hän jatkaa.

Peltonen ja Kanervo kertovat suosittelevansa mielellään F.E.C.-ohjelmaa niin työnantajille kuin työnhakijoillekin.

”Saimme erittäin kokeneen, kaupallisen ja innostuneen työntekijän, joka omaksuu helposti uusia asioita ja osaa jalkauttaa hienosti oppimaansa tiimin ja yrityksen voimavaraksi. Kirsin F.E.C.-koulutuksen ansiosta pääsimme heti hyödyntämään alan uusimpia näkemyksiä ja työvälineitä”, Peltonen painottaa.

”Suosittelen F.E.C.-ohjelmaa lämpimästi. Oma osaamiseni ja ammatillinen arvoni noussut. Olen niin ylpeä tästä laadukkaasta ja arvokkaasta tiedosta, jota minulta ei enää pois voi ottaa. Nyt minulla on ilo inspiroida muita jakamalla sitä”, Kanervo lisää.

Noin kuuden kuukauden pituisissa Further Educated with Companies (F.E.C.)-koulutusohjelmissa osallistujat saavat korkeatasoista täydennyskoulutusta, minkä lisäksi he tarjoavat työpanoksensa yrityksille puoleksi vuodeksi. Toimenkuva määritellään aina yrityksen tarpeiden mukaan. Se voi liittyä mihin tahansa yrityksen toimintoihin: myynti ja markkinointi, projektijohtaminen, kansainvälistyminen, ICT, muutoksenhallinta, asiakasrajapinnassa toimiminen tai muiden eri tehtävien asiantuntijuus.