Asiakaskokemuksia

"Sain koko ohjelman ajan uusia kokonaisvaltaisia ICT-valmiuksia. Palasin aina opetuksen jälkeen töihin mieli täynnä ideoita.”

Irina Huuskonen
ICT Manager, Patria

Irina Huuskonen on tehnyt pitkän uran Patrian Land-liiketoiminnassa. ICT Managerina hän on työskennellyt nyt reilun viiden vuoden ajan.  Huuskosen työnkuva nykyisessä pestissä on laajentunut vuosien varrella merkittävästi; hänen työhönsä kuuluu muun muassa ICT-kehitystä, budjetointia, road mapin suunnittelua ja osallistumista konsernin yhteisiin ICT-hankkeisiin.

”Olen saanut koko ajan enemmän kokonaisvastuuta, minkä myötä myös oma kiinnostukseni oppia lisää ylemmän tason ICT-johtamisesta on kasvanut jatkuvasti. Lähdin etsimään sopivaa koulutusta ja löysin Aalto PRO:n Diploma in IT Leadership -ohjelman. Se osoittautui mahtavaksi – kaikin puolin aivan täyskymppikokemus”, Huuskonen kehuu.

Huuskonen kiittää opetusta korkeatasoiseksi ja korostaa pitäneensä erityisesti aktiivisista keskusteluista.

”Opetus ei ollut yksinpuhelua vaan vuoropuhelua luennoitsijoiden ja kurssilaisten kesken. Meillä oli osallistujia teollisuudesta, softapuolelta, yrittäjiä – kysymyksiä tuli siis hyvin erilaisista näkökulmista, ja luennoitsijat osasivat aina vastata erinomaisesti. Tällä tavalla oppi paljon: keskustelut avarsivat näkemystä jokaisesta käsitellystä aihepiiristä,” Huuskonen korostaa.

Sain koko ohjelman ajan uusia kokonaisvaltaisia ICT-valmiuksia. Palasin aina opetuksen jälkeen töihin mieli täynnä ideoita.”

”Myös vierailevat luennoitsijat olivat erinomaisia. Oli mielenkiintoista kuulla heiltä, kuinka ICT-kysymyksiä on oikeassa elämässä’ ratkaistu”, hän jatkaa.

”Kokonaisuus sisälsi todella paljon ajankohtaisia asioita, joista meidänkin liiketoiminnassamme keskustellaan paljon. Sain koko ohjelman ajan uusia kokonaisvaltaisia ICT-valmiuksia. Palasin aina opetuksen jälkeen töihin mieli täynnä ideoita, joita lähdin sparraamaan muiden kanssa ja jatkojalostamaan liiketoiminnassamme”, Huuskonen sanoo, ja mainitsee erityisen mielenkiintoisina aiheina muun muassa IT Governancen, kyberturvallisuuden, teollisen internetin ja digitalisaation.

Huuskonen kiittää saaneensa opinnoistaan paljon irti myös sen takia, että hänet nimitettiin IT Leadership -ohjelman aikana esimieheksi.

”Ajoitus oli erinomainen: kaikki esimiestyöskentelyyn liittyneet asiat olivat aktiivisesti mielessäni koulutuksen ansiosta ja pääsin heti hyödyntämään niitä. Minulle erityisen hyödyllinen osuus oli henkilökohtainen vaikuttavuus. Siinä pääsi pohtimaan muun muassa sitä, millainen on itse työarjessa, niin sidosryhmien kuin oman organisaation kanssa toimiessaan, ja kuinka itseään kannattaa kehittää”, Huuskonen toteaa.

Laaja ohjelmasisältö antoi minulle todella paljon eväitä työhöni ja kokemus oli aivan huippu.”

Huuskonen kertoo ohjelman vastanneen ehdottomasti hänen odotuksiinsa ja suosittelevansa mielellään osallistumista muille: 

Diploma in IT Leadership oli erinomainen kokonaisuus. Minua oikein harmitti, kun ohjelma loppui. Ryhmämme oli nivoutunut mainiosti yhteen ja meillä oli loistava draivi ja flow. Yhdessä oppimista olisi voinut jatkaa pidempäänkin”, hän naurahtaa.

”Pohdin jo ohjelmakuvausta lukiessani, että saan varmasti tällaisesta ohjelmasta paljon irti, ja käytännössä sain enemmän kuin odotinkaan. Laaja ohjelmasisältö antoi minulle todella paljon eväitä työhöni ja kokemus oli aivan huippu. Suosittelen osallistumista lämpimästi ihmisille, jotka työskentelevät kokonaisvaltaisen ICT-kehittämisen parissa.”

Diploma in IT Leadership