"Ohjelmassa saa hyödyllistä oppia koko projektin elinkaaren hallintaan ja siihen liittyviin prosesseihin.”

Juha Myllyaho
Projektipäällikkö, Patentti- ja rekisterihallitus

Juha Myllyaho on työskennellyt projektipäällikkönä Patentti- ja rekisterihallituksessa kymmenen vuoden ajan. Hänen vastuullaan on muun muassa IPR-järjestelmien ja -palveluiden kehittäminen. Työhön kuuluu myös paljon kansainvälistä yhteistyötä Euroopan Patenttiviraston ja Euroopan unionin teollisoikeuksien viraston kanssa.

Myllyaholla on takataskussaan Kauppatieteiden maisterin ja AMK-insinöörin paperit. Hän hakeutui Aalto PRO:n Diploma in Project Management -ohjelmaan päivittääkseen omaa osaamistaan projektinhallinnassa.

”Lähdin ohjelmaan ennen kaikkea siksi, että halusin kehittää taitojani projektinsuunnittelussa. Hyvin nopeasti huomasin saavani tämän lisäksi paljon muutakin: ohjelmassa saa hyödyllistä oppia koko projektin elinkaaren hallintaan ja siihen liittyviin prosesseihin”, Myllyaho kiittää.

Myllyaho kuvaa ohjelman sisältöä hyvin suunnitelluksi ja kouluttajia motivoiviksi ja ammattitaitoisiksi. Kysyttäessä ohjelman hyödyllisintä antia oman työnsä kannalta Myllyaho listaa useamman seikan:

”Oli hyvä oivaltaa, ettei aina tarvitse olla laajaa projektisuunnitelmaa, kunhan pystyy tarvittaessa tarkentamaan yksityiskohtia – kokonaiskuva on tärkeintä. Itselleni erityinen ahaa-elämys oli sidosryhmäanalyysin kautta tehty riskienhallinta, sen otin saman tien käyttöön töissä, samoin opit laadunhallinnasta”, Myllyaho kertoo.

”Ohjelmassa käytiin läpi myös erilaisten ihmisten käyttäytymisprofiileita ja opittiin tunnistamaan omia heikkouksia ja vahvuuksia. Se oli mielenkiintoinen aihealue, sillä tässä työssä on hyvin erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä ja jokaisella on vähän omanlaisensa tapa tehdä asioita”, hän pohtii.

Sain ennustamiseen uusia oppeja, ja odotan että pääsen kokeilemaan näitä menetelmiä käytännössä.”

Myllyaho kertoo saaneensa ohjelmasta myös odottamatonta hyötyä: ”Yllätyin positiivisesti siitä, kuinka paljon ohjelma kasvatti motivaatiotani. Sain niin paljon hyvää uutta tietoa ja työkaluja, joita pystyin hyödyntämään saman tien töissä. Huomasin innostuvani!”

Haastavinta projektinhallinnassa on usein uuden valmistumisajankohdan ennustaminen, mikäli projekti ei pysy aikataulussa. Aihe oli Myllyahon mukaan myös ohjelmassa vaativimpia osa-alueita.

”Sain ennustamiseen uusia oppeja, ja odotan että pääsen kokeilemaan näitä menetelmiä käytännössä”, hän kertoo.

Myllyaho on jakanut ohjelman materiaaleja töissä kollegoilleen ja hän sanoo suosittelevansa ohjelmaan osallistumista mielellään:

”Jos haluat päivittää omaa ammattitaitoasi projektinhallinnassa niin kannattaa osallistua. Jos ala on sinulle uusi, saat ohjelmasta todella paljon irti, mutta yhtä lailla uskon ohjelman antavan paljon myös kokeneille projektinhallinnan ammattilaisille. Olen itse tehnyt projektinhallinnan parissa töitä pitkään ja minulle jäi tästä ohjelmasta käteen paljon enemmän kuin odotin.”

Diploma in Project Management