Asiakaskokemuksia

"Aalto PRO:n ohjelma on vahvistanut ammattitaitoani projektinhallinnassa ja olen pystynyt viemään opittuja asioita käytäntöön heti ohjelman alusta alkaen.”

Niko Vilkman

Niko Vilkman on juuri saanut päätökseen projektijohtamisen koulutusohjelman Aalto PRO:ssa. Takana on kiireinen kevät; edessä tehokas vuosi. "Tiesin jo kun ilmoittauduin syksyllä Aallon Diploma in Project Management -ohjelmaan, että rankka vuosi olisi luvassa. Poikamme laskettu aika oli keväällä, ja minulle oli luvattu töissä uusia mielenkiintoisia haasteita", Vilkman kertoo ja vakuuttaa olevansa tyytyväinen, että päätti osallistua koulutukseen juuri tässä vaiheessa uraansa.

”Diploma in Project Management -ohjelman sisältö peilasi erinomaisesti omaa päivittäistä työtäni ja vastuitani. Aalto PRO:n ohjelma on vahvistanut ammattitaitoani projektinhallinnassa, ja olen pystynyt viemään opittuja asioita käytäntöön heti ohjelman alusta alkaen. Työpaikallani käynnistyi ohjelman aikana laaja järjestelmäkehitysprojekti, jossa toimin projektipäällikkönä. Kattavasta koulutuksesta jäi povitaskuun hyviä oivalluksia ja lukuisia työkaluja, joita aion ehdottomasti hyödyntää tässä ja tulevissa projekteissani”, Vilkman linjaa.

Aalto PRO:n ohjelman Vilkman löysi yhdessä esimiehensä kanssa. Perusteellinen opetussisältö vakuutti molemmat, mutta tradenomiksi vuonna 2011 valmistunut Vilkman kertoi pohtineensa olisiko hän riittävän kokenut osallistujaksi: ”Kun hain ohjelmaan minulla ei ollut vielä kokemusta projektin vetämisestä. Aallolta vakuutettiin, että sovin hyvin joukkoon”, Vilkman muistelee ja kertoo päässeensä kovatasoiseen seuraan.

Hyvien luentojen ohella opin paljon keskusteluista muiden osallistujien kanssa.”

”Moni osallistuja oli johtaja tai kokenut projektinhallinnan ammattilainen. Hyvien luentojen ohella opin paljon keskusteluista muiden osallistujien kanssa. En ole teoreettinen ihminen; haluan käytännönläheisiä, suoraan töissä sovellettavia ratkaisuja. Sain usein parhaat oivallukset silloin kun uuden asian käsittelyn yhteydessä keskustelimme joukolla ja jaoimme omakohtaisia kokemuksia.”

Vilkman kertoi peilanneensa koko ohjelman ajan kurssin oppeja aktiivisesti omaan työhönsä. ”Kurssipäivien päätteeksi pohdin usein iltaisin miten voisimme hyödyntää opittuja asioita työpaikallani. Mikä toimisi meillä, mikä ei? Kurssimateriaalit minulla on visussa tallessa, ne ovat kullan arvoista tavaraa vielä monta vuotta eteenpäin.”

”Tietyt projektinjohtamisen kysymykset olivat sellaisia, että tiesin kurssille tullessani mitä pitäisi saada aikaan, mutten tiennyt miten. Diploma in Project Management -ohjelma antoi minulle työkalut, jolla saan sen minkä tiedän toimimaan käytännössä”, Vilkman alleviivaa ja kertoo olevansa erityisen tyytyväinen silloin, kun hän voi liittää euromerkin jonkin asian perään: ”Viestintä on aina helpompaa, kun faktat voi esittää selkeinä numeroina. Sain Aallolta hyvät työkalut siihen.”

Aallon ohjelmakoordinaattori oli jo sopinut Vilkmanin kanssa hänen mahdollisuudestaan korvata osa kursseista, jos lapsen syntymä sattuisi päällekkäin opetuksen kanssa. Loppujen lopuksi Vilkman ei ollut opetuksesta poissa tuntiakaan: ”Täsmällinen poikamme syntyi juuri sopivasti kahden jakson välissä. Tulin isyyslomalta pariksi päiväksi kurssille ja kaikki sujui loistavasti. Asiaa tietysti auttoi se, että minulla on loistokumppani, helppo lapsi ja työnantajan tuki opinnoille”, tuore isä hymyilee. ”Minulla oli esimerkiksi lupa tehdä työajalla kurssitöitä. Pääsääntöisesti tein kaiken omalla ajallani, mutta jo ajatus oli vahva viesti organisaation tuesta – sen ohella tietysti, että kustansivat arvokkaan ohjelman.”

Vilkmanin esimies oli sanonut jo ennen ohjelman alkua, että hän uskoo koulutuspanostuksen olevan yhtä hyödyllinen työnantajalle kuin Vilkmanin oman ammattitaidon kehitykselle.  

”Nyt näen, kuinka oikeassa hän oli: oppimistani projektinjohtotaidoista on taatusti äärimmäisen paljon hyötyä, kun nyt vedän toisen päätuoteryhmämme järjestelmänkehitysprojektia. Ohjelma oli vaativa ja kulunut kevät rankka, mutta panostus kannatti. Sain erinomaiset valmiudet projektin johtamiseen”, Vilkman sanoo.

Diploma in Project Management