Saimme loistavan uuden taloushallinnon ammattilaisen.

Patrik Haldin ja Taru Laukkanen
Greenstep Oy

"Kokemus oli kaiken kaikkiaan oikein positiivinen. Edellisistä opinnoistani oli jo aikaa, joten oli hyvä kuulla alan uusista tuulista."

Greenstep Oy tarjoaa taloushallinto-, rahoitus- ja asiantuntijapalveluita Suomessa kuudella paikkakunnalla. Espoon Keilarannassa työskentelevä Patrik Haldin tuli Greenstepille töihin Aalto PRO:n Rahoitus ja Sijoitus F.E.C. -ohjelman kautta.

”Löysin ohjelman etsiessäni TE-toimiston sivuilta uutta työpaikkaa ja kiinnostuin heti. Osallistumisen edellytyksenä oli yhteistyöyrityksen löytäminen. Tunsin opiskeluajoiltani muutaman Greenstepin partnerin, joiden kanssa olin itse asiassa jo aiemmin keskustellut yhteistyön mahdollisuudesta. Paikka Greenstepillä järjestyi helposti”, Haldin taustoittaa.

Rahoitus ja Sijoitus F.E.C. -ohjelmassa taloushallinnon taustasta on hyötyä, mutta se ei ole välttämätön. Haldinilla oli ohjelmaan hyvin vahva osaaminen: maisterinpaperit Turun Hankenilta, MBA-tutkinto Yhdysvalloista ja pitkä ura taloushallinnon parissa.

”Kokemus oli kaiken kaikkiaan oikein positiivinen. Edellisistä opinnoistani oli jo aikaa, joten oli hyvä kuulla alan uusista tuulista. Ohjelmasisällössä oli toki tuttuakin asiaa, mutta sain silti paljon irti. Opetus oli järjestetty oikein mielekkäästi – emme koskaan vain istuneet kuunteluoppilaina, vaan kaikista aiheista käytiin tiiviitä, erittäin antoisia keskusteluja”, Haldin kertoo.

”Paras puoli oli tietysti se, että Patrik jäi meille töihin. Saimme loistavan uuden taloushallinnon ammattilaisen."

Greenstepin HR-johtaja Taru Laukkanen kiittää F.E.C. -ohjelmaa hyväksi kokemukseksi myös työnantajan kannalta.

”Kuulimme ohjelmasta ensimmäistä kertaa Patrikin ottaessa yhteyttä. Meillä on hyvin koulutusmyönteinen kulttuuri, arvostamme itsensä kehittämistä ja verkostoitumista. Ohjelma tarjosi kaikkea tätä opintojen ja työharjoittelun muodossa puolen vuoden pakettina”, Laukkanen muistelee.

”Greenstepissä on tapana rekrytoida tai ottaa harjoitteluun ihmisiä hiukan ennakoiden, sillä asiakasprojekteja tulee koko ajan lisää. Kun tarjolla oli Patrikin kaltainen henkilö, jolla oli alan koulutus ja meille relevanttia työkokemusta, niin tilaisuudesta ei voinut kieltäytyä. Se oli hyvä tarjous. Meillä oli yrityksenä pelkästään voitettavaa”, Laukkanen jatkaa.

Vahva orgaaninen kasvu on ollut Greenstepissä arkipäivää jo useamman vuoden. Uusia asiakkaita riittää ja näin ollen töitä piisaa kasvavalle joukolle taloushallinnon asiantuntijoita.

”Kuuden kuukauden harjoittelujakson jälkeen Greenstepin johto totesi, että olisi mielekästä jatkaa kanssani yhteistyötä. Sillä tiellä ollaan”, Haldin naurahtaa.

”Greenstepillä on hyvin avoin ilmapiiri ja kaikki auttavat toisiaan. Meillä on etätyömahdollisuus, mutta hyödynnän sitä melko harvoin, sillä töissä on niin hyvä henki – tänne on aina mukava tulla”, Haldin kehuu. 

Laukkanen kertoo F.E.C. -ohjelman olleen yrityksen näkökulmasta alusta loppuun helppo ja kitkaton kokemus.

”Paras puoli oli tietysti se, että Patrik jäi meille töihin. Saimme loistavan uuden taloushallinnon ammattilaisen. Yleensä työsuhteen alkaessa aloitetaan nollasta, mutta Patrik oli siinä vaiheessa jo perehdytetty, hänellä oli projekteja käynnissä ja työtavat olivat tuttuja”, Laukkanen pohtii.

"Tämä on ehdottomasti win-win tilaisuus työntekijälle ja työnantajalle.”

Laukkanen ja Haldin kertovat molemmat suosittelevansa mielellään Rahoitus ja Sijoitus F.E.C. -ohjelmaa. Verrattuna perinteiseen rekrytointiprosessiin, se tarjoaa paljon etuja niin työnantajalle kuin -hakijallekin:

”Tavallisessa työnhaussa on ensin päästävä satojenkin hakijoiden joukosta työhaastatteluun, jossa sinulla on usein korkeintaan tunti aikaa vakuuttaa työnantaja osaamisestasi. F.E.C. tarjoaa mahdollisuuden päästä yritykseen sisään osoittamaan mihin kaikkeen pystyy. Työnantaja saa tilaisuuden rauhassa tutustua työntekijään ilman saman tien alkavia työllistämiskuluja. Tämä on ehdottomasti win-win tilaisuus työntekijälle ja työnantajalle”, Haldin kiteyttää.

Noin kuuden kuukauden pituisissa Further Educated with Companies (F.E.C.) -koulutusohjelmissa osallistujat saavat korkeatasoista täydennyskoulutusta, minkä lisäksi he tarjoavat työpanoksensa yrityksille puoleksi vuodeksi. Toimenkuva määritellään aina yrityksen tarpeiden mukaan. Se voi liittyä mihin tahansa yrityksen toimintoihin: myynti ja markkinointi, projektijohtaminen, kansainvälistyminen, ICT, muutoksenhallinta, asiakasrajapinnassa toimiminen tai muiden eri tehtävien asiantuntijuus.