Asiakaskokemuksia

"Pystyin töissä heti hyödyntämään monia opetuksessa esille nostettuja ideoita, muun muassa suorituskykymittareiden, strategian ja tavoitteiden asettamisessa.”

Pia-Riitta Bergman
Tuotantojohtaja, Genelec

Elektroniikka- ja high tech -teollisuudessa suurimman osan urastaan työskennellyt Piia-Riitta Bergman on kolmatta vuotta Genelecin tuotantojohtaja. Diploma in Operations Management -koulutusohjelma saa Bergmanilta hyvää palautetta: Päällimmäisenä koulutusohjelmasta jäi mieleeni laaja-alaisuus. Tuotannon johtamista lähestyttiin hyvin monelta kannalta. Suosittelen ohjelmaa mielelläni.

Bergman työskentelee yrityksessä, joka on ammattimuusikolle taatusti tuttu. Huippulaadukkaista ja kestävistä studiotarkkailukaiuttimistaan tunnetun Genelecin tuotteet valmistetaan alusta loppuun Suomen Iisalmessa.

”Asiakaskuntamme on maailmanlaajuinen, ja myymme laitteita pääasiassa ammattikäyttöön. Tuotannon pitäminen Suomessa on meille strateginen valinta ja kilpailuetu. Genelecille kuuluu juuri nyt erityisen hyvää: viimeisen kahdentoista kuukauden aikana on tehty uusia suuria tuotelanseerauksia, ja kysyntää riittää”, Bergman kertoo.  Aalto PRO:n Diploma in Operations Management -koulutusohjelmasta hän kertoo kuulleensa Genelecin toimitusjohtajalta.

”Genelecillä panostetaan henkilökunnan monitaitoisuuden kehittämiseen ja työntekijöitä kannustetaan kehittämään jatkuvasti ammattitaitoaan. Esimieheni lähetti minulle linkin Aalto PRO:n koulutuksesta. Tutustuin kurssikuvaukseen ja innostuin heti, sillä sisältö vaikutti todella kiinnostavalta.”

Bergman kiittää järjestelyjä erinomaiseksi. Iisalmesta tulijalle osallistuminen kerrytti lentokilometrejä, mutta Bergman sanoo sen olleen pikkujuttu. Hän lensi lähiopetuspäiviksi Kuopion aamukoneella Helsinkiin ja ajoitti aina kotiinpaluunsa seuraavaksi päiväksi.

Pystyin töissä heti hyödyntämään monia opetuksessa esille nostettuja ideoita; muun muassa suorituskykymittareiden, strategian ja tavoitteiden asettamisessa.”

”Olen varsin käytännönläheinen ihminen. Mieleeni jäivät Aalto PRO:n -koulutusohjelmasta erityisesti mielenkiintoiset yritysvierailut sekä erilaiset harjoitukset, pelit ja ryhmätyöt, joissa pääsi itse tekemään asioita. Pystyin töissä heti hyödyntämään monia opetuksessa esille nostettuja ideoita; muun muassa suorituskykymittareiden, strategian ja tavoitteiden asettamisessa. Ohjelma yhdisti käytännön syvällisempään tutkimustietoon oikein hyvin. Teoriaa ja referenssikirjallisuutta oli myös paljon saatavilla, sillä kaikilla luennoitsijoilla oli paitsi omakohtaista kokemusta teollisuudesta myös vahva akateeminen tausta.”

Bergman kuvailee opetusta hyvin rakennetuksi kokonaisuudeksi: ”Kouluttajat olivat erinomaisia, ja esimerkiksi käytössä ollut konkreettinen raportointityökalu tuki hyvin oppimista. Työkalun ansiosta joutui peilaamaan koko ajan luennoilla opittua, kirjoista luettua ja omaa käytännön tekemistä keskenään ja tuomaan ajatukset kirjalliseen muotoon, jolloin asiat tuli kerrattua.”

”Sain Aalto PRO:n Diploma in Operations Management -koulutusohjelmasta jopa enemmän irti kuin odotin. Kokonaisuus oli niin monipuolinen ja ajatuksia herättävät keskustelut muiden osallistujien kanssa erittäin antoisia”, Bergman kertoo – ja kehuu yhteishenkeä loistavaksi. ”Osallistujat olivat huipputyyppejä! Aina jos jollain oli kysymys, kaikki toivat avoimesti esille ideoita ja ehdotuksia. Ilmapiiri oli hirveän hyvä ja kannustava.”

Diploma in Operations Management -ohjelmasta jäi erittäin paljon mieleen ja siitä oli heti konkreettista hyötyä töissä. Lisäksi se herätti minussa paljon ajatuksia siitä, mistä haluan oppia jatkossa lisää ja mihin teemoihin syventyä vieläkin tarkemmin. Se on tärkeää nykypäivän työelämässä, jossa kaikki muuttuu koko ajan ja jossa omaa osaamistaan kannattaa jatkuvasti kehittää.”

Diploma in Operations Management