Asiakaskokemuksia

"Ammensin koulutuksesta muun muassa työkalut yhtiömme nykytilan ja liiketoimintamallien arviointiin.”

Tero Holappa
Head of Customer Relations and Business Development, Elenia

Haastattelu on tehty syyskuussa 2016. Holappa on sittemmin vaihtanut työtehtävää ja työskentelee nyt Head of Customer Relations and Business Development -roolissa Elenialla.

Elenialla lämpöliiketoiminnan kehityspäällikkönä työskentelevä Tero Holappa ei peittele innostustaan puhuessaan energia-alasta: Olen aika tuore kasvo yhtiössämme, tyytyväinen alanvaihtaja. Puolentoista vuoden kokemukseni energia-alasta on ollut erittäin positiivinen. Ala on hyvin aktiivinen ja uskon sen tarjoavan mielenkiintoista tekemistä pitkälle tulevaisuuteen. Hain Aalto PRO:n Energy Business Professional -koulutusohjelmasta oppeja uuteen työhön.

Vinkin koulutuksesta Holappa sai esimieheltään. ”Kollega Elenialta oli osallistunut siihen muutama vuosi sitten ja talon sisällä oli kiirinyt sana, että EBP on hyvä”, Holappa muistelee. ”Suositus piti paikkansa. Se oli hyvä, hyödyllinen ja mielenkiintoinen.”

”Sain paljon lisänäkemystä liiketoiminnan mahdollisuuksista, kattavan kuvan alasta ja ajankohtaista tietoa energiapolitiikasta. Erityisen positiivista oli se, että osallistujat pystyivät kehittämistöissään painottamaan sisältöä sen mukaan, mikä oli oman ammattitaidon kehittymisen kannalta ja omalle yritykselle oleellisinta”, Holappa kiittää. ”Esimerkiksi toisessa jaksossa käsiteltiin strategiaa. Heti jakson alusta alkaen tunnistin keinoja hyödyntää oppimaani töissä, sillä vedin samaan aikaan Elenialla Lämmössä isompaa strategiakierrosta. Ammensin koulutuksesta muun muassa työkalut yhtiömme nykytilan ja liiketoimintamallien arviointiin”, Holappa kertoo.

”Sain paljon lisänäkemystä liiketoiminnan mahdollisuuksista, kattavan kuvan alasta ja ajankohtaista tietoa energiapolitiikasta.”

”Strategiajaksossa puhuttiin paljon yrityksen strategisesta valmiudesta hakea uusia kasvupolkuja silloin, kun orgaanista kasvua ei ole luvassa. Tulevaisuuden skenaarioissa pitää olla joustoa: jos olettaa yhdenkin asian varmaksi, voi monta vaihtoehtoisen tulevaisuuden mahdollisuutta jäädä laskuista pois. Nämäkin ajatukset yhdistyivät luontevasti Elenialla käynnissä olevaan strategiakierrokseen ja loppujen lopuksi painotin opinnoissani strategiaa niin paljon, että tein lopputyön strategiaprosessiimme liittyen.”

Holappa on pohjakoulutukseltaan tuotantotalouden diplomi-insinööri. ”Talouden ja tekniikan yhdistäminen on lähes aina ollut keskeistä työssäni ja asiakkuudet hyvin lähellä sydäntäni. Energy Business Professional -koulutusohjelmassa pidin paljon myös jaksosta, jossa käsiteltiin asiakaspalvelun merkityksen kasvua energia-alalla. Olemme hiljattain julkaisseet asiakkaillemme uudenlaisen Elenia Lämpöluotsi -palvelukokonaisuuden. Siitä löytyy uusia tuotteita ja palveluita sekä monipuolisesti lämmitykseen liittyvää tietoa ja tukea, kuten entistä tarkempaa kulutuksen seurantaa. Kehitämme Lämpöluotsia koko ajan ja sain Aalto PRO:sta siihenkin monia ajatuksia”, Holappa pohtii ja keksii saman tien kolmannen erityismaininnan arvoisen aiheen:

”Koin erittäin mielenkiintoiseksi koko koulutuksen läpi jatkuneen henkilökohtaisen johtajuuden ja vuorovaikutuksen osuuden, jossa käsittelimme jokaisen henkilökohtaista johtajuutta, etsimme omia kehityskohteita erilaisten ryhmätöiden avulla ja muun muassa haastattelemalla ihmisiä sekä omasta että aiemmista työpaikoista. Se antoi paljon hyödyllistä ajateltavaa. Minä pidin siitä, kuinka laaja-alaisesti energia-alan ohjelmassa käsiteltiin liiketoimintaa – myös kaikki kurssikaverit, joiden kanssa keskustelin asiasta, kehuivat ohjelman kattavuutta. Työtähän se tietysti teettää. Energy Business Professional antaa erittäin paljon, mutta opintoihin pitää olla valmis antamaan kunnon panostuksen”, Holappa tähdentää.

”Verkostoituminen oli myös iso plussa. Osallistujat olivat halukkaita jakamaan kokemuksia, aktiivisesti mukana kaikissa ryhmätöissä ja keskusteluissa ja ohjelman aikana tutustui hyvin. Toki kouluttajat ja vierailevat yritysmaailman edustajat olivat erinomaisia ja osasivat aktivoida meitä äärimmäisen hyvin”, Holappa naurahtaa. ”Siltikin kehuisin, että meillä oli erityisen hyvä ryhmä. Porukka todella osallistui ja oli selvästi motivoitunutta.”

Energy Business Professional