1.

Ensimmäinen tavoitteemme on työllistyminen

70 %

Yli 70 % työllistyy

5000

Yli 5000 yritystä on työllistänyt kaltaisesi osaajan kauttamme

Ajankohtaisia koulutuksia työnhakijoille

Lisätietoa F.E.C.-yritysyhteistyöstä yrityksille ja organisaatioille

Palvelut työnhakijalle

Joskus työelämän muutoksien keskellä voi kenen tahansa kohdalle osua työttömyys. Sinun ei kuitenkaan tarvitse hakea töitä yksin. Aalto PRO:n F.E.C.-ohjelmien tärkein tavoite on osallistujan työllistyminen. Menestyksekkään työllistymisen takaa korkeatasoinen koulutus, mahdollisuus osoittaa osaamisesi ja motivaatiosi suoraan yrityksille sekä henkilökohtainen tuki.

Meillä on F.E.C.-ohjelmista lähes 20 vuoden kokemus. Yliopistollisena toimijana Aalto PRO:n F.E.C.-ohjelmien laatu on erinomainen: yli 40 prosenttia ohjelmien kouluttajista tulee Aalto-yliopistosta. Kauttamme on työllistynyt tuhansia ammattilaisia ympäri Suomea - noin 70 % osallistujista. Ohjelmistamme on haettu yrityksiin toimitusjohtajia, ja olemme auttaneet myös väitelleitä tohtoreita työllistymään. Saamamme asiakaspalaute on erinomaista. 

F.E.C.-koulutuskonsepti työnhakijalle - työnhakijan ja työnantajan tarpeet sovitetaan yhteen

Further Educated with Companies (F.E.C.) -koulutuskonsepti on suunniteltu yhdessä ELY-keskuksen kanssa. Sen tarkoituksena on sovittaa yhteen työnhakijoiden nykyinen osaaminen ja kehitys- ja uratavoitteet sekä uusien potentiaalisten työnantajien osaamistarpeet. Koulutussopimukseen perustuva F.E.C.-ohjelma sisältää Aalto PRO:n korkeatasoista koulutusta sekä työnhakijan käytännön työskentelyä yhteistyöyrityksessä. Koulutuksen ja työskentelyn osuudet vuorottelevat ohjelman aikana.

F.E.C.-koulutuksen kohderyhmänä ovat työttömät, lomautetut, irtisanomisuhan alla olevat korkeasti koulutetut henkilöt.

Ohjelman kokonaiskesto on noin kuusi kuukautta, josta yritystyöskentelyä on 80 prosenttia. Koulutuspäiviä on 1–3 päivän jaksoina noin kerran kuukaudessa. F.E.C.-ohjelma sisältää siis noin kuuden kuukauden mittaisen yhteistyöjakson potentiaalisen tulevan työntekijän kanssa – ja tavoitteena on työsopimus.  

Painopiste koulutuksesta työn tekemiseen

F.E.C.-ohjelmat (Further Educated with Companies) kehitettiin 1990-luvun alkupuolella yhteistyössä Uudenmaan ELY-keskuksen, Tekniikan Akateemisten (TEK) ja Aalto PRO:n edeltäjän kesken. Olemme siis olleet ohjelmissa mukana alusta asti.

F.E.C.-ohjelmien kantava ajatus ja uusi näkökulma oli se, että työn tekeminen työllistää. Rekrytoivien ohjelmien painopiste siirtyi siis koulutuksesta työn tekemiseen kohdeyrityksissä.

Aalto PRO:n F.E.C.-ohjelmien avulla työnhakijoiden nykyinen osaaminen sekä kehitys- ja uratavoitteet sovitetaan yhteen uusien potentiaalisten työnantajien aitojen tarpeiden kanssa. Ohjelman aikana vuorottelevat tietopuolinen opetus ja käytännön työskentely sovitussa yrityksessä tai organisaatiossa. 

Työpaikka taustan ja tavoitteiden mukaan

F.E.C.-ohjelman ensisijaisena tavoitteena on löytää Sinulle taustaasi ja tavoitteisiisi soveltuva uusi työpaikka. Lisäksi voit kehittää osaamistasi ohjelmaan sisältyvällä koulutuksella. Ohjelman aikana perehdyt sinua kiinnostavan yrityksen toimintaan ja sovellat osaamistasi erilaisissa sovituissa käytännön tehtävissä. Opit uutta sekä tehtävien että ohjelmaan sisältyvän koulutuksen kautta. Puolen vuoden koulutusohjelma on myös erinomainen mahdollisuus laajentaa omaa ammatillista verkostoa.

Osallistujista 70 prosenttia työllistyy

F.E.C.-ohjelmia on toteutettu hyvin tuloksin jo lähes 20 vuotta. Keskimäärin yli 70 prosenttia ohjelmiin osallistuneista on työllistynyt ohjelman päättymisen jälkeen. Aikaisempiin F.E.C.-ohjelmiimme osallistuneista noin 80 prosenttia on antanut koulutusten sisällöille arvosanan hyvä tai erinomainen. Erinomaista palautetta ovat saaneet myös kurssikollegat: ohjelmiemme ammattimainen mutta vilpittömän ystävällinen ja osallistujia tukeva kurssihenki on antanut tärkeätä energiaa ja henkistä tukea itse kunkin työnhakuun.

Ota yhteyttä

Autamme löytämään sinulle sopivimman ratkaisun.

Laura Isotalo

Relationship Manager

+358 10 837 3806

laura.isotalo@aaltoee.fi

Kimmo Rissanen

Senior Relationship Manager

+358 10 837 3830

kimmo.rissanen@aaltoee.fi

Heikki Valtonen

Senior Relationship Manager

+358 10 837 3854

heikki.valtonen@aaltoee.fi

Anita Vastamäki

Director, Open Programs

+358 10 837 3811

anita.vastamaki@aaltoee.fi