Edellinen sivu

Aalto PRO Digital Summit

Luottamuksen tulevaisuus – turvallisuus digitaalisessa muutoksessa

Miten pidämme itsemme, yrityksemme ja yhteiskuntamme turvassa ja luotettavina alati digitalisoituneemmassa maailmassa? 

Aalto PRO Digital Summit keskittyy luottamuksen tulevaisuuteen. Tapahtumassa tutustutaan muun muassa teknologiseen vallankumoukseen, turvallisuuteen, inhimillisyyteen ja tunneälyyn.

Digitaalisen muutoksen aikana liike-elämän ja koko yhteiskunnan on selvittävä monimutkaisista ja nopeista muutoksista, epävakaudesta sekä uusien teknologisten keksintöjen virtaamisesta markkinoille. Olemme alkaneet ymmärtää luottamuksen merkityksen yhtenä kestävän ja vastuullisen liiketoiminnan ja yhteiskunnan kulmakivistä. Teknologisten ratkaisujen ansiosta voimme toimia ja työskennellä toinen toistemme kanssa aivan uusin tavoin. Jotta voimme alkaa luottaa teknologioihin, niiden on oltava turvallisia, toimivia ja inhimillisiä.

Aikamme edellyttää digitaalista johtajuutta, jossa ei ole kyse pelkästään liike-elämän teknologisten ratkaisujen toiminnallisuudesta ja hyödyllisyydestä. Kyse on myös muutoksen hallinnasta, inhimillisistä näkökohdista ja turvallisuusnäkökohdista niin liiketoimintaympäristöissä kuin yhteiskunnassakin. Tulevaisuuden menestyneet johtajat lähestyvät digitalisaatioon liittyvää luottamusta sekä mahdollisuutena että kasvun ja innovoinnin edellytyksenä.

Kun muutos on ainoa pysyvä tekijä – kuinka pysymme mukana kehityksessä? Tule kuuntelemaan ajatuksia herättäviä aiheita ja keskustelemaan niistä muiden ammattilaisten kanssa.

IlmoittauduKysy lisätietoja

Aloitus

3.5.2019

Haku/ilmoittautuminen

Paikka

Toistuvuus

Hinta:

www.aaltopro.fi

Ota yhteyttä

Saat yksityiskohtaisempaa tietoa inhimillisyyden ja turvallisuuden merkityksestä sekä kuulet tavoista toteuttaa niitä menestyvässä liiketoiminnassa ja yhteiskunnassa.

Verkostoidu muiden ammattilaisten kanssa ja tutustu uusimpiin oivalluksiin inhimillisten tekijöiden ja teknologian tasapainottamisesta muutoksissa.

Varaudu paremmin tulevaisuuteen ymmärtämällä luottamuksen, inhimillisen toiminnan ja digitalisoidun ympäristön välistä yhteyttä.

Agenda

8.00 Ilmoittautuminen alkaa    
9.00 Summitin avaus
Riitta Lumme-Tuomala, Head of Growth, Aalto EE
   
9.10

Muuttuva turvallisuusmaisema
Mikko Hyppönen, CRO, F-Secure

   
9.50

Luottamus inhimillisenä kokemuksena

Katri Saarikivi, projektipäällikkö ja tutkija, Helsingin yliopisto

   
10.30 Tauko ja uusien luottamusverkostojen rakentamista    
11.00

Luottamus muuttuvassa turvallisuusympäristössä

Jarno Limnéll, Professor of Practice, Aalto-yliopisto

   
11.50 Valmistautuminen iltapäivän oppimisseikkaluun
Riitta Lumme-Tuomala
   
12.00 Lounas    
13.00 Lähtölaukaus! Valitse aihe kiinnostuksesi pohjalta ja sukella oivalluksiin!    
 

Hyvän ja pahan taistelutanner

Opi luovimaan informaatiokentässä ja puolustamaan luottamusta.
Tee syväsukellus teknologioiden eettiseen käyttöön live-casekuvausten kautta. 

Luottamus reilun tietotalouden mahdollistajana
Tiina Härkönen, johtava asiantuntija, Sitra

Teknologioiden eettinen käyttö
Raija Koivisto, johtava tutkija, VTT

Harhautuksesta luotettavaan tietoon
Valtteri Vuorisalo, King’s College
Mika Aaltola, Ohjelmajohtaja, Ulkopolliittinen Instituutti

Ihmislähtöinen digitalisaatio

Haasta mielesi ja tule rakentamaan inhimillistä ja inspiroivaa tulevaisuutta.

Ihmisyyden vähimmäisehdot digitaalisessa murroksessa
Esko Kilpi, toimitusjohtaja, Esko Kilpi Company

Teknologia ja johtaminen – kumpi tulee ensin?
Niina Nurmi, Professori, Aalto-yliopisto

Ihmisyyden tulevaisuus
Anne Pessi, Professori, Helsingin yliopisto

Turvallisuus mahdollistajana

Taistele hyvä puolesta ja väärää vastaan! Tule muotoilemaan turvallista digitalisaatiota.

Digitaalisen ja inhimillisen työelämän muotoileminen
Paula Bello, Palvelumuotoilija, Business Partner, Livework Studio

Teknologiat turvallisuuden tukijana
N.N,Tieto Oyj

Turvallisuuden palvelumuotoilu
N.N

15.15 Tauko ja verkostojen vahvistamista    
15.45 Loppupeli ja yhteenveto    
16.15 Virkistävä lopetus sekä cocktail-tilaisuus    
17.30 Tapahtuma päättyy mutta tulevaisuus odottaa!    

 

Puheenvuorot

Paula Bello

Paula Bello on kokenut palvelumuotoilun asiantuntija. Hän on makrotason suunnitteluprosessien ja projektien osaaja ja kokenut uuden liiketoiminnan kehittäjä, jonka erityistaito on yhdistää erilaisia monikulttuurisia näkökulmia ja lähestymistapoja.

Paulan väitöstutkimus käsitteli tuotemuotoilun globaaleja prosesseja keskittyen lokalisaatioprosesseihin ja kansainvälisiin yhteistyöverkostoihin.

Paulalla on pitkäaikainen kokemus Kone Oyj:n muotoilutoiminnoissa. Hän aloitti ohjaamalla hissitarjooman muotoilun  kansainvälistämistä. Sittemmin hän johti vahvalla panoksella Koneen palvelumuotoilutoiminnan rakentamista alusta asti.

Hallitustason strategista johtamiskokemusta palveluliiketoiminnasta Paula on hankkinut toimiessaan jäsenenä ja puheenjohtajana perheyrityksen hotelliketjun hallituksessa.

Paula työskentelee konsulttina Livework Studiossa, joka on alan kansainvälisen uranuurtaja.

Mikko Hyppönen

Mikko Hyppönen on maailmanlaajuinen turvallisuusasiantuntija. Hän on työskennellyt F-Securessa vuodesta 1991. Hyppönen on kirjoittanut tutkimuksistaan New York Timesiin, Wirediin ja Scientific Americaniin, ja hän esiintyy usein kansainvälisessä televisiossa. Hän on luennoinut Stanfordin, Oxfordin ja Cambridgen yliopistoissa.

PC World -lehti valitsi hänet internetin 50 tärkeimmän henkilön joukkoon ja hän oli mukana FP Global 100 Thinkers -luettelossa. Hypponen istuu t2: n ja sosiaaliturvajärjestön neuvoa-antavissa lautakunnissa ja Singaporen rahapoliittisen viranomaisen neuvoa-antavassa paneelissa.

Tiina Härkönen

Tiina Härkönen on Sitran johtava asiantuntija IHAN®-projektin parissa. Sitran IHAN®-projekti pyrkii rakentamaan oikeudenmukaisen ja toimivan tietotalouden perustan. Tärkeimmät tavoitteet ovat tiedonvaihtomenetelmän luominen ja eurooppalaisten sääntöjen ja ohjeiden luominen tietojen eettiseen käyttöön. Työnsä avulla hän pyrkii tekemään digitaalisesta maailmasta paremman ja turvallisemman paikan.

Aiemmin Tiina Härkönen on toiminut johtotehtävissä markkinoinnin, viestinnän ja liiketoiminnan kehittämisessä tietotekniikan, tietoliikenteen ja logistiikan aloilla. Aiemmat työnantajat ovat Posti, OpusCapita, SAS Institute, Elisa Oyj ja Nokia.

Esko Kilpi

Esko Kilpi on Esko Kilpi Companyn toimitusjohtaja. Sen lisäksi, että hän työskentelee johtavana neuvonantajana, Esko Kilpi luennoi kansainvälisesti yhteiskunnallisen monimutkaisuuden, digitaalisen työn ja uusimpien vuorovaikutusteknologioiden mukaisen verkottuneen arvonmuodostuksen aiheista. Suuri osa hänen työstään on aikaisemmin keskittynyt lean-hallinnan ja organisatorisen ketteriin periaatteisiin, jotka perustuvat epälineaaristen järjestelmien ajatteluun.

Hän on ollut Maailmanpankin tietämyksenhallintaneuvoston jäsen. Hän on ollut myös EU:n osaamisjohtamisen asiantuntijaryhmän jäsen. Tällä hetkellä hän toimii neuvoa-antavana hallituksen jäsenenä tietyissä korkean teknologian start-up-yrityksissä. Esko Kilpi on Entovation-ryhmän perustajajäsen ja Taos-instituutin edustaja.

Jarno Limnéll

Jarno Limnéll on tietoturva-asiantuntija ja Aalto-yliopiston kyberturvallisuuden työelämäprofessori. Hän on työskennellyt turvallisuusasioiden ja johtamisen parissa yli 20 vuotta.

Koulutukseltaan Limnéll on sotatieteiden tohtori, valtiotieteiden maisteri ja upseeri. Limnéll on valittu mm. vuoden IT-vaikuttajaksi Suomessa sekä vuoden turvallisuustutkijaksi Suomessa.

Katri Saarikivi

Katri Saarikivi on kognitiivisen neurotieteen tutkija ja NEMO-tutkimusryhmän vetäjä Helsingin yliopistolla.

Hän on tutkinut muun muassa empatiaa ja vuorovaikutusta erityisesti digitaalisissa ympäristöissä. Saarikivi on käynyt puhumassa johtoryhmissä ja soveltanut aivotutkimuksen tuloksia työorganisaatioiden toimintaan.

Valtteri Vuorisalo

YTT Valtteri Vuorisalo on puolustustoimialan innovaatiojohtaja Accenturella ja Senior Visiting Research Fellow, King’s College London, Department of War Studies.

Työssään ja tutkimuksessaan Valtteri keskittyy erityisesti data- ja tietovirtojen yhteensopivuuden mahdollistamiseen ja näiden virtojen hyödyntämiseen.

Hyödyt

Tapahtumassa kuulet johtamisen, turvallisuuden, psykologian ja digitalisaation asiantuntijoiden eri näkemyksiä. Ohjelman jälkeen ymmärrät luottamuksen hallinnan merkityksen. Opit myös, miten yritykset, ihmiset ja yhteiskunta muodostavat luottamuksen ekosysteemin nykyisellä digitalisoidulla aikakaudella. Summitin aikana tutkimme tarkemmin luottamuksen kokemusta ja keskustelemme teknologisten muutosten tuottamia murroksia.

Saat paremman käsityksen tasapainon ylläpitämisestä ihmisten, turvallisuuden ja teknologian välillä
Saat tietoa luottamuksen hallinnasta osana menestyvää liiketoimintaa ja joustavaa yhteiskuntaa
Ymmärrät ihmisen luovuuden ja digitaalisten ratkaisujen onnistuneen yhdistämisen merkityksen

Kenelle? 

Aalto PRO Digital Summit on suunniteltu asiantuntijoille, johtajille ja avainhenkilöille, jotka etsivät uusia ja tehokkaita tapoja parantaa liiketoimintaa digitaalisten ratkaisujen rinnalla. 

Osallistujat ovat ennakkoluulottomia ja uteliaita tarkastelemaan aiheita eri näkökulmista. He haluavat myös haastaa itsensä ja kehittyä johtajina muuttuvien markkinoiden maailmassa. Konferenssi kiinnostaa kaikkia niitä, jotka pyrkivät parantamaan turvallisuutta, digitaalista johtajuutta ja ihmisen voimaa.

Kustannukset ja ilmoittautuminen

Aloitusajankohta