Haku/ilmoittautuminen

Haku/ilmoittautuminen

Paikka

Paikka

Toistuvuus

Toistuvuus

Edellinen sivu

Data Lab

Kokeilulla löydöksiin

Maailma on täynnä dataa, mutta ilman analyysiä ja tulkintaa se on hyödytöntä. Jos datassasi on arvoa, kuinka löydät ja jalostat sen hyödylliseen muotoon? Data Labissa kaivamme arvon datasta ja mietimme keinoja hyödyntää sitä. Parhaat tulokset harvoin saavutetaan suoraviivaisella työskentelyllä, siksi labramaisessa oppimisessa painotetaan kokeilemista sekä yritystä ja erehdystä löydösten saavuttamiseksi. 

Data Labissa laajennat työkalupakkiasi käytännön harjoitteiden kautta alan akateemisten ja liiketoiminnassa ansioituneiden ammattilaisten ohjauksessa. Ohjelmassa perehdyt keskeisiin analyysimetodeihin sekä niiden sovelluskohteisiin ja omaksut samalla alan ongelmanratkaisuun soveltuvan ajattelutavan. Opit muokkaamaan, testaamaan ja kysymään dataltasi oikeita kysymyksiä, minkä tuloksena tuotat merkittäviä hyötyjä organisaatiosi tarpeisiin.

Ohjelma on suunniteltu asiantuntijoille, joilla on jo vähintään perustason taidot analyysissä tyypillisesti käytettävistä kielistä tai työkaluista (esim. Python, R tai Java). Vastaavat taidot voit hankkia myös mm. Aalto PRO:n Python ja tekoäly -valmennuksesta. Koulutuksen suoritettuasi taitosi, asenteesi ja ajattelutapasi ovat ottaneet aimo harppauksen kohti maailmanluokan datatutkijaa. 

Huomioithan, että ohjelma toteutetaan englanniksi.

Ohjelmatiedot englanniksiOta yhteyttä

 

Data Breakfast Lab for Better Business -webinaari, 4.10.2019

Webinaarissa syvennytään siihen, miksi juuri nyt tulisi keskittyä datan tuoman lisäarvon mahdollisuuksiin. Kuulet datan ja modernin analytiikan hyödyntämismahdollisuuksista sekä dataan liittyvistä strategioista. Lisäksi mukana on kaksi mielenkiintoista dataan pohjautuvaa case-esimerkkiä.

Lue lisää

Aloitus

16.1.2020

Konreettisia menetelmiä data-analyysiin

Käytännönläheinen projektityö organisaation tarpeisiin

Vahva perusta datatutkijan työhön

Koulutuksen hyödyt

Ohjelma kasvattaa osallistujan keinovalikoimaa datan analysointiin ja rohkaisee ideoiden ja kysymysten validitointia saatavilla olevan tiedon avulla. Ajantasaiset, käytännölliset analyysimetodit avaavat liiketoimintamahdollisuuksia. Samanaikaisesti työskentelyssä vaadittava utelias ja kokeileva luonne edesauttavat koko yrityksen uusien avauksien ja mahdollisuuksien tukemaa kulttuuria. Käytännölliset hyödyt alkavat heti ohjelman alettua, kun osallistujien oman projektityön työstäminen käynnistyy.

Opit fundamentaaliset data-analytiikan metodit
Omaksut ongelmanratkaisuun soveltuvan ajattelutavan
Saat ohjausta oman liiketoimintaongelmasi ratkaisemiseksi

Kenelle? 

Ohjelma on suunnattu datan kanssa työskenteleville ja niille jotka haluavat päivittää tai parantaa analyysitaitojaan. Osallistujien odotetaan osaavan ainakin perusteet jostakin ohjelmakielestä kuten Python, R tai Java. Aalto PRO tarjoaa Pythonin oppimiseen ilman ennakko-osaamista erinomaisesti soveltuvaa koulutusta, jonka jälkeen tai vastaavat tiedot omaavana saa Data Labista suurimman hyödyn.

Koulutuksen jälkeen osallistuja on saavuttanut paitsi käytännön taitoja, mutta myös osaamista tunnistaa analytiikalle hyvin soveltuvat kohteet liiketoiminnassa. Ohjelma sopii muun muassa controllereille, BI-analyytikoille, tuotannon suunnittelijoille tai toimitusketjun hallinnan asiantuntijoille sekä markkinointianalyytikoille ja -päälliköille.

Sisältö ja aikataulu

Ohjelma kattaa dataan ja sen hyödyntämiseen liittyvät periaatteet sekä fundamentaaliset data-analyysissä käytettävät metodit. Näihin kuuluvat ennustava analytiikka, dimension haarukointi, datan visualisointi, klusterointi, päätöspuut, aikasarja-analyysi sekä ohjaileva analytiikka.

Ohjelmassa on yhteensä kaksi kuuden tunnin lähipäivää sekä neljä neljän tunnin lähikertaa. Päivät koostuvat tyypillisesti lyhyistä luennoista ja käytännöllisistä harjoituksista. Harjoitukset sisältävät ohjelmointiympäristössä tehtäviä harjoituksia. Ohjelman aikana työstetään myös henkilökohtainen projektityö.

Kustannukset ja ilmoittautuminen

Ohjelma toteutetaan englanniksi. Ilmoittaudu ohjelmaan englanninkielisellä sivulla.

Ohjelmatiedot englanniksi