Haku / ilmoittautuminen

Haku / ilmoittautuminen

Paikka

Paikka

Toistuvuus

Toistuvuus

Edellinen sivu

Data Lab – Data-analytiikan keskeiset menetelmät

Kasvata liiketoiminnan datakyvykkyyttä

Karsit kuluja, tehostat toimintaa, vähennät epävarmuutta ja tuot päätöksentekoon mielipiteiden tueksi faktoja. Moniko voi sanoa tuovansa näitä hyötyjä? Data-analyytikot voivat, ja niin voit sinäkin. Datamassoja pidetään öljyäkin arvokkaampana. Silti harva yritys panostaa data-analysoinnin kehittämiseen. Olennaista ei ole datan määrä, vaan miten se valjastetaan hyödylliseksi informaatioksi.

Data-analytiikan menetelmien sisäistäminen ei enää vaadi vuosien yliopistokoulutusta ja ylivertaista ohjelmointitaitoa, mutta ohjattua opastusta ja harjoittelua kylläkin. Materiaalia löytyy verkosta lukemattomasti, mutta yksin näiden opettelu ja sisäistäminen on hidasta ja työlästä. Tätä varten on luotu Data Lab -ohjelma, jossa data-analytiikkaa harjoitellaan ja testataan ohjatusti ryhmässä akateemisesti ja liiketoiminnassa meritoituneiden eksperttien johdolla.

Ohjelma on suunniteltu kattamaan olennaiset data-analyysin liittyvät menetelmät keskittymättä itse työkaluna käytettävään ohjelmointikieleen tai välineeseen. Opetettavat menetelmät on valikoitu liiketoimintalähtöisesti, niitä soveltamalla saavutat tuloksia kasvaneena asiakasymmärryksenä, säästöinä sekä riskienhallintana. Ohjelman aikana tehtävässä projektityössä osallistujat peilaavat ohjelman oppeja jokaisen lähikerran jälkeen suoraan oman organisaationsa tarpeisiin ja lähtökohtiin. Ohjelman lopuksi osallistujat saavat neuvoja ja ohjausta siitä, kuinka lähteä soveltamaan oppimaansa työpaikallaan.

Osallistujan oletetaan olevan kiinnostunut ohjelmoinnista, vaikka aiempaa osaamista ei vaaditakaan. Jos kuitenkin omaat jo vähintään perustaidot jossain soveltuvassa työkalussa, esimerkiksi Python, R, Java, SPSS tai SAS – saat enemmän irti harjoituksista. Harjoituksissa osallistujien apuna on ohjaajan lisäksi kurssiassistentti oppimista tukemassa. Jos tahdot perehtyä ensin ohjelmointiin, suosittelemme suorittamaan Aalto PRO:n Python ja tekoäly -valmennuksen.

Lataa esite  Ota yhteyttä

Aloitus

Kysy lisätietoja

Opit menetelmiä, joilla säästetään aikaa ja rahaa.

Parannat liiketoimintaa konkreettisen projektityön avulla.

Tuet mielipiteitäsi ja päätöksiä faktoilla.

Koulutuksen hyödyt

Koulutuksen suoritettuasi hallitset käytännönläheiset data-analytiikan taidot, tunnistat liiketoiminnasta analytiikalle soveltuvat paikat ja osaat vaatia konkreettisia tuloksia data-analytiikkaan erikoistuneilta työntekijöiltä. Ohjelman aikana tehtävän projektityön avulla pääset soveltamaan koulutuksen oppeja välittömästi ja pystyt osoittamaan konkreettisia tuloksia nopeasti myös organisaatiossasi.

Opit fundamentaaliset data-analytiikan metodit
Omaksut ongelmanratkaisuun soveltuvan ajattelutavan
Saat ohjausta oman liiketoimintaongelmasi ratkaisemiseksi

Kenelle? 

Ohjelma on suunnattu tietotyöläisille ja niille, jotka haluavat hankkia, päivittää ja parantaa analyysitaitojaan. Osallistujien odotetaan olevan kiinnostuneita ohjelmoinnista. Perustaso tai edistynyt osaaminen jostakin ohjelmakielestä edesauttaa oppimista, vaikka ei olekaan vaatimus. Aalto PRO tarjoaa Pythonin oppimiseen ilman ennakko-osaamista erinomaisesti soveltuvaa koulutusta, jonka jälkeen tai vastaavat tiedot omaavana saa Data Labista vielä suuremman hyödyn.

Koulutuksen jälkeen osallistuja on saavuttanut paitsi käytännön taitoja, mutta myös osaamista tunnistaa analytiikalle hyvin soveltuvat kohteet liiketoiminnassa. Ohjelma sopii muun muassa controllereille, BI-analyytikoille, web-ohjelmoijille, tuotannon suunnittelijoille tai toimitusketjun hallinnan asiantuntijoille sekä markkinointianalyytikoille ja -päälliköille.

Sisältö ja aikataulu

Ohjelma kattaa datan hyödyntämiseen liittyvät periaatteet, fundamentaaliset data-analyysissä käytettävät metodit sekä näiden relevanttiuden liiketoimintahaasteissa.

Päivät koostuvat tyypillisesti lyhyistä luennoista ja käytännöllisistä harjoituksista. Harjoitukset sisältävät ohjelmointiympäristössä tehtäviä harjoituksia.

Koulutusjaksot

Kouluttajat

Juuso Liesiö

Juuso Liesiö on professori Aalto-yliopiston Tieto- ja palvelutalouden laitoksella. Liesiön osaamisalueita ovat muun muassa optimointi sekä päätöksenteko- ja operaatioanalyysi.

Liesiön tutkimusintressit liittyvät päätöksenteon analysointiin ja preskriptiiviseen analytiikkaan, keskittyen epätäydellisen informaation ja epävarmuuden mallintamiseen päätöksenteossa. Näillä alueilla hän on kehittänyt uutta teoriaa, metodeita, algoritmeja ja ohjelmistoja. Hänen tutkimustaan on julkaissut mm. alan johtavat journaalit European Journal of Operational Research, Technological Forecasting & Social Change, and Decision Analysis."

Jaakko Hollmén

Jaakko Hollmén on johtava tutkija Aalto-yliopiston tietotekniikan laitoksella. Hollménin tutkimusintressit liittyvät koneoppimiseen, tiedon louhintaan ja tekoälyyn. Erityisenä kiinnostuksen kohteena hänellä on ennustava analytiikka.

Hollménilla on yli 20 vuoden kokemus data-analyysistä, niin teollisuudessa kuin yliopistotutkimuksen parissa. Hän on perustajana Northlet Oy:ssä, joka tarjoaa analytiikkapalveluja ja konsultointia yrityksille.

Vuonna 2017 hän toimi pääjärjestäjänä Euroopan suurimmassa koneoppimisen ja tiedon louhinnan alan konferenssissa, ECML-PKDD 2017:ssa."

Koulutukseltaan Hollmén on tekniikan tohtori.

Kustannukset ja ilmoittautuminen

Aloitusajankohta

Tutustu myös muihin koulutuksiimme