Artikkelit
Digitalisaation johtaminen vaatii yleisjohdoltakin hyvää teknologista ymmärrystä
Tiia Lappalainen
Digitalisaation johtaminen teollisuudessa -koulutus auttaa sinua hyödyntämään alusta- ja datatalouden tuomat mahdollisuudet liiketoiminnassa, jolloin pystyt luomaan asiakkaan näkökulmasta entistä dataintensiivisempiä ja haluttavampia tuotteita sekä palveluita.
Uutta tietoa ja ymmärrystä rakennetaan mm. ajankohtaisten yrityscasejen ja toimialavierailujen avulla. Ohjelman teemat käsittelevät mm. tuottavuutta, tehokkuutta, liiketoimintastrategiaa, palveluliiketoimintaa, muutoksen johtamista, verkostojen orkestrointia sekä toimintaa globaalissa ympäristössä.
Aloitus
Valmennuksen aikana sisäistät alustatalouteen ja dataan pohjautuvan liiketoimintapotentiaalin sekä verkostoidut kehittämisestä vastaavien toimijoiden kanssa.
Harjoitustehtävissä ja kehittämisprojektissa sovellat oppimaasi ja jaettua tietoa oman organisaatiosi hyödyksi.
Opintomatkalla Saksassa tutustut kansalliseen Industrie 4.0 -toimintamalliin.
Koulutus auttaa sinua hyödyntämään alusta- ja datatalouden tuomat mahdollisuudet teollisessa liiketoiminnassa, jolloin pystyt luomaan asiakkaan näkökulmasta entistä dataintensiivisempiä ja haluttavampia tuotteita sekä palveluita.
Ohjelma on tarkoitettu liiketoiminnan ja tuotekehityksen vastuuhenkilöille, ylemmälle johdolle sekä yrittäjille, jotka ovat vastuussa datan ja teknologioiden hyödyntämismahdollisuuksien kehittämisestä ja käyttöönotosta.
Ohjelma sopii yritysten avaintoimintojen, kuten IT:n, strategian, tuotekehityksen ja logistiikan, parissa työskenteleville henkilöille.
Koulutuksen muodostavat viisi oppimistapaamista ja opintomatka. Oppimistapaamisissa uutta tietoa ja ymmärrystä rakennetaan mm. ajankohtaisten yrityscasejen ja toimialavierailujen avulla. Tapaamisten välissä välissä omaan yritykseen kohdistuvat harjoitustehtävät syventävät lähijaksoilla opittua ja jaettua. Uuden tiedon, jaetun kokemuksen ja kattavan kurssimateriaalin tukemana käynnistät koulutusohjelman aikana kehittämisprojektin teollisen internetin hyödyntämiseksi organisaatiossasi. Oppimistapaamisissa tarkastelet teollisen internetin hyödyntämistä monipuolisesti eri näkökulmista. Opintokokonaisuuksissa käsitellään mm. tuottavuutta, tehokkuutta, liiketoimintastrategiaa, palveluliiketoimintaa, muutoksen johtamista, verkostojen orkestrointia sekä toimintaa globaalissa ympäristössä. Koulutuksen opetuskieli on suomi, mutta osa materiaalista on englanniksi.
Koulutuksessa on mahdollista tehdä joko esseitä tai kehittämisprojektityö.
Esseetyöskentely tapahtuu lähiopetusjaksojen välillä ja siinä viedään jaksolla käsiteltyjä asioita käytäntöön. Tehtävänä voi olla esimerkiksi selvittää, miten teollinen internet muokkaa oman organisaation toimintaa. Kehittämisprojekti on syvällinen, jopa mittava tehtävä, jota työstetään lähettävän organisaation tarpeiden mukaisesti, suoritettavien opintojen ohella.
Opintosuoritus muodostuu seuraavista aineksista:
Kari Hiekkanen
Hänellä on lähes 20 vuoden käytännön kokemus IT-alan johtotehtävistä tuote- ja teknologiakehityksessä sekä konsultoinnissa eri yrityksissä. Kari Hiekkanen väitteli tekniikan tohtoriksi kesällä 2016 aiheenaan tietohallinnon johtamismallien vaikutus tietotekniikan arvontuottoon.
Jari Juhanko
TkT Jari Juhanko on toiminut mekatroniikan professorina sekä tutkijana ja tutkimuspäällikkönä paperi- ja terästeollisuuden kunnossapidon projekteissa.
Tällä hetkellä hänen tutkimusmielenkiintonsa kohdistuu valmistavan teollisuuden tuote- ja palvelutoimintojen kehittämiseen. Juhanko vastaa Aallon innovaatioekosysteemin AIIC (Aalto Industrial Internet Campus) operatiivisesta johtamisesta.
Luettavaa aiheesta