Haku / ilmoittautuminen

Haku / ilmoittautuminen

Paikka

Paikka

Toistuvuus

Toistuvuus

Kouluttaudu terveysteknologia-alan osaajaksi ja ota askel kohti uutta työtä rekrytoivassa koulutuksessa.

HealthTech PRO -koulutusohjelma (F.E.C)

Löydä uusi työpaikka kansainväliseltä kasvualalta. HealthTech- eli terveysteknologia-alan yritykset etsivät uusia osaajia useisiin eri työtehtäviin! 

Koulutusohjelman kautta on tarjolla työtehtäviä sekä terveysteknologia-alalle uusina tuleville tekijöille että kokeneemmille alan asiantuntijoille, jotka haluavat syventää osaamistaan toimialan parissa. Sinulla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta terveysteknologia-alasta tai teknologioista. Ratkaisevaa on positiivinen ja innostunut asenne uusiin haasteisiin ja osaamisesi kehittämiseen.

Terveysteknologia-alan yhteistyöyrityksillämme on tarjolla useita erilaisia tehtäviä, esimerkiksi:

 • myynnin ammattilaisille
 • terveysteknologiaa sääntelevän lainsäädännön osaajille
 • ohjelmisto-, järjestelmä- ja tuotekehittäjille
 • laitehuollon ammattilaisille
 • vienti- ja hankintaosaajille
 • projektinhallinnan ammattilaisille

Avoimia tehtäviä on eritasoisia ja tarkemmat työtehtävät sovitaan tulevan yhteistyöyrityksen kanssa perustuen aiempaan osaamiseesi, kokemukseesi ja mielenkiinnon kohteisiisi.

Rekrytoiva koulutusohjelma on väylä terveysteknologia-alan asiantuntija- ja kehittämistehtäviin. Perehdyt koulutuspäivien aikana muun muassa alan erityispiirteisiin ja tuote- ja palvelukehitykseen. Koulutusohjelman aikana pääset hyödyntämään oppimaasi heti käytännön työtehtävissä, viet oppimaasi heti käytäntöön ja saat jalan oven väliin kiinnostaviin tehtäviin.

Koulutusohjelman tärkeimpänä tavoitteena on työllistää sinut yhteistyöyritykseen 6 kk mittaisen koulutusohjelman päätteeksi!

Voit hakea mukaan koulutusohjelmaan, jos

 • sinulla on ICT-, tekniikan, kaupallisen alan tai muu soveltuva koulutus 
 • olet työtön työnhakija tai työttömyysuhan alla, esimerkiksi päättyvä määräaikaisuus

Koulutukseen kannattaa hakea viipymättä, koska valintaprosessi ja yhteistyöyrityspaikkojen etsiminen käynnistyvät jo hakuaikana. Useampi alan yritys etsii kauttamme uusia osaajia, joten mitä nopeammin haet mukaan sitä nopeammin pääset mukaan yrityspaikan hakemiseen ja valintaan.

Ota yhteyttä Hae mukaan

 

Aloitus

Hae heti mukaan, aloitus joustavasti

Rekrytoivan koulutusohjelman hyödyt

Kuuden kuukauden rekrytoivassa koulutuksessa työskentelet yhteistyöyrityksessä kokemuksesi ja yrityksen tarpeiden mukaisissa tehtävissä. Työskentelyn ohessa kehität ammatillista pätevyyttäsi ja saat uutta kysyttyä osaamista.

Korkeatasoinen ja ajankohtainen koulutussisältö
Uutta osaamista, jolle on nyt kysyntää alan yrityksissä
Kouluttajina Aalto-yliopiston ja terveysteknologia-alan huippuasiantuntijat
Osaamista ja tavoitteitasi vastaava työnantajayritys ja työtehtävä

Kenelle

Rekrytoiva koulutusohjelma sopii sinulle, jos sinulla on ICT-, tekniikan tai kaupallisen alan koulutus tai olet työskennellyt terveysteknologian parissa aiemmin ja haluat nyt päivittää osaamistasi. Aiempi kokemuksesi voi hyvin olla esimerkiksi projektinhallinta-, myynti-, sovelluskehitys-, ohjelmointi-, tuotekehitys-, laadunhallinta- tai hankintatehtävistä. 

Rekrytoivan koulutusohjelman kautta on tarjolla työtehtäviä sekä terveysteknologia-alalle uusina tuleville tekijöille että hieman kokeneemmille alan asiantuntijoille, jotka haluavat syventää osaamistaan toimialan parissa.  

Yhteistyöyrityksemme etsivät avoimiin tehtäviin ennen kaikkea motivoituneita ja oman ammattitaidon kehittämisestä innostuneita osaajia, sillä alalla hyödynnetyt teknologiset ratkaisut edellyttävät työntekijöiltä uudenlaista osaamista ja kykyä omaksua nopeasti uutta. Sinulla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta terveysteknologia-alasta tai teknologioista. Ratkaisevaa on positiivinen ja innostunut asenne uusiin haasteisiin ja osaamisesi kehittämiseen. 

Rekrytoiva koulutusohjelma on suunnattu työttömille tai työttömyysuhan alaisille henkilöille (esimerkiksi päättyvä määräaikainen työsopimus), jotka haluavat kehittää omaa ammatillista osaamistaan ja työllistyä terveysteknologia-alan tehtäviin. 

Suunnolla liiketoiminta-analyytikkona hankinnan parissa työskentelevä Alok Jain rekrytoitiin työhönsä Aalto PRO:n F.E.C-ohjelman kautta.

"Koulutusohjelman moduulit tarjosivat minulle juuri oikeaan aikaan todella konkreettista apua ammattitaitoni kehittämiseen”

Lue kokemuksesta

Sisältö ja aikataulu

Koulutusohjelmassa keskitytään terveysteknologian laite- ja ohjelmistoliiketoiminnan sekä tuotekehityksen erityispiirteisiin. Koulutuksen osaamistavoitteisiin kuuluu myös ymmärrys käyttäjäkeskeisen suunnittelun perusteista ja hyödyntämisestä terveysteknologian innovaatioiden kehittämisessä. Lisäksi perehdytään terveysteknologian hyödyntämiseen ja käytettävyyteen.  

Jokaiselle osallistujalle muodostuu puolivuotisen yhteistyön aikana oma koulutuspolku, jossa sekä opiskelijan että yhteistyöyrityksen osaamisen kehittämistarpeet on otettu huomioon.

Koulutusohjelma toteutetaan monimuoto-opetuksena ja muodostuu lähi- ja etäopiskeluna suoritettavista koulutusjaksoista ja työssäoppimisesta. Kaikille yhteisen opintokokonaisuuden lisäksi suoritat valinnaisia opintoja henkilökohtaisen opintosuunnitelman mukaisesti. 

Työssäoppimisjakson aikana toteutat yhteistyöyrityksessäsi kehittämisprojektin, jonka aihe päätetään yhdessä yrityksen tarpeet ja osallistujan osaaminen ja kiinnostuksen kohteet huomioiden.

Koulutusohjelman kesto on 120 työpäivää ja se jakautuu koulutuspäiviin ja työskentelyyn yhteistyöyrityksessä. Koulutuspäiviä on yhteensä 25, joista lähiopetusta on 16 päivää ja ohjattua etäopiskelua 9 päivää. Valtaosan koulutuksesta suoritat työskennellen.

Opinnoissa käydään läpi, mm:

 • Terveysteknologia-ala toimintaympäristönä ja lainsäädäntö
 • IoT-arkkitehtuurit ja -liiketoimintamallit
 • Terveysteknologian asiakaslähtöinen strategia, laitteistot, tiedonsiirto ja ohjelmistot
 • Liiketoiminta, data ja analytiikka
 • Terveysteknologia, laitteet, tuotekehitys ja palvelut

Yhteistyössä

Koulutus järjestetään yhteistyössä Uudenmaan ELY-keskuksen, TE-palvelujen ja yhteistyöyritysten kanssa ja se on osallistujalle maksuton.

Yhteistyössä mukana myös Terveysteknologia ry – Healthtech Finland, joka tukee terveysteknologia-alan yritysten kasvua ja kansainvälistymistä toimimalla alan yritysten kohtaamispaikkana. Yhdistys toimii osana Teknologiateollisuus ry:tä.

​​​​​​​

F.E.C
ELY
TE-palvelut

Kustannukset ja hakeminen

Mukaan tuleminen on helppoa: 

 • Hae mukaan TE-toimiston kautta (hakulinkki alla). 
 • Täytä osaamisprofiilisi ja jätä CV:si Aalto PRO:lle.
 • Jos täytät hakukriteerit, saat Aalto PRO:lta kutsun Info-tilaisuuteen, jossa kerromme perusteellisesti ohjelman aloituksesta ja toteutuksesta. 
 • Sopivan yrityksen löydyttyä, teemme sopimuksen koulutusohjelman aloittamisesta. 
 • Aloitat työsi yhteistyöyrityksessä ja osallistut Aalto PRO:n koulutuksiin. 
 • Koulutusohjelman lopuksi teet työsopimuksen yhteistyöyrityksen kanssa. 

Aloitusajankohta