Haku / ilmoittautuminen

Haku / ilmoittautuminen

Paikka

Paikka

Toistuvuus

Toistuvuus

HR-asiantuntija F.E.C.

HR-asiantuntija F.E.C. -koulutusohjelma on suunnattu Varsinais-Suomen alueelle. Voit kuitenkin hakea ohjelmaan myös Varsinais-Suomen ulkopuolelta. Pääosan koulutuksesta tulet työskentelemään yhteistyöorganisaatiossa, jonka lisäksi koulutukseen sisältyy sekä ohjattua että itsenäistä opiskelua.

Ohjelman aikana kehität osaamistasi henkilöstöhallinnon ja -johtamisen eri osa-alueilla, kattaen koko työsuhteen elinkaaren olennaisimmat alueet. Teemoina mm. rekrytointi ja resursointi, suorituksen johtaminen, työntekijäkokemus & henkilöstön kehittäminen, työhyvinvointi, data-analytiikan hyödyntäminen ja työsuhdeasiat

Lähtökohtana koulutuksessa on ymmärtää HR:n roolia liiketoiminnan menestyksellisessä johtamisessa ja soveltaa opittua oman yhteistyöorganisaatiosi kontekstissa. Opit paljon yhteistyöorganisaatiostasi ja saat mahdollisuuden hyödyntää ja jakaa osaamistasi sekä kehittää itseäsi että yhteistyöorganisaatiosi HR-käytäntöjä.

Koulutuksen tavoite on tukea työllistymistäsi. Pääset soveltamaan osaamistasi käytännössä yhteistyöorganisaatiossasi ja voit vapaasti sopia työtehtävästäsi. Ideaalisesti tehtävä liittyy henkilöstöhallintoon ja -johtamiseen. Työskentelyn aikana et ole varsinaisessa työsopimussuhteessa, vaan teet ns. koulutussopimuksen yhteistyöorganisaation kanssa.

Koulutusohjelma yhdistää sinut, osaavana työnhakijana, uutta työntekijää tarvitsevaan organisaatioon. Koulutuksen aikana kehität monipuolisesti osaamistasi sekä tarjoat työpanoksesi ja osaamisesi organisaatiolle.

Opetuspäivät ovat 1–2 päivän jaksoissa noin kerran kuukaudessa koko ohjelman ajan. Opetuspäivinä annetaan myös etätehtäviä. Pääosan koulutuksesta työskentelet yhteistyöorganisaatiossasi.


Aalto University Professional Development – Aalto PRO on toteuttanut laadukkaita työvoimakoulutuksia jo yli 25 vuoden ajan. Tuhannet yritykset ja koulutettavat ovat olleet tyytyväisiä Aalto PRO:n ohjelmiin: yli 70 % osallistujista solmii työsopimuksen. Tervetuloa mukaan menestymään!

*) F.E.C. = Further Educated with Companies. F.E.C.-ohjelma on noin puolivuotinen palkaton yhteistyöjakso potentiaalisen tulevan työnantajan kanssa, jonka tavoitteena on työsopimus. Koulutussopimukseen perustuva ohjelma sisältää käytännön työskentelyä sekä Aalto PRO:n järjestämän koulutuksen. 

  

Kysy lisätietoja

Hyödyt

Vahvistat valmiuksiasi työskennellä henkilöstöhallinnon ja -johtamisen tehtävissä.
Ymmärrät henkilöstöhallinnon ja -johtamisen kokonaisuutta ja sen millaista lisäarvoa HR tuottaa organisaatiolle.
Tunnet työsuhdelainsäädännön keskeisimmät sisällöt
Tunnet keskeisimmät HR-käytäntöjen ja johtamisen viitekehykset ja työkalut. Syvennät ymmärrystäsi ja osaamistasi sekä saat käytännön harjoitusta ja mahdollisuuden soveltaa oppimaasi yhteistyöyrityksessäsi.

Kenelle

Koulutusohjelma on suunnattu Varsinais-Suomen alueen työttömille ja työttömyysuhan alaisille, yliopisto-/korkeakoulututkinnon suorittaneille tai vankan työkokemuksen asiantuntijatehtävistä omaaville henkilöille, joiden työhistoriaan sisältyy HR- tai esimiestehtävissä hankittua HR-kokemusta. Ohjelmaan voi kuitenkin hakea myös Varsinais-Suomen alueen ulkopuolelta. 

Koulutus sopii myös avustaviin HR-tehtäviin haluaville henkilöille sekä vastavalmistuneille, joiden opintoihin on sisältynyt henkilöstöjohtamisen kokonaisuuksia.

Sisältö ja aikataulu

Koulutusohjelman kokonaispituus on 120 arkipäivää eli noin kuusi kuukautta. Välissä on koulutuksenaikainen lomajakso: 6.–12.4.2021.

Ohjelmassa on Aalto PRO:n järjestämää täydennyskoulutusta noin 16 päivää ja noin 4 päivää itsenäistä opiskelua. Osallistuja työskentelee yhteistyöyrityksessä noin 100 päivää.

Koulutuksen keskeisimmät teemat 

  • Mitä on HR? 
  • Strateginen työnhaku ja rekrytointi
  • Työsuhdeasiat  
  • Työntekijäkokemus, osallistaminen ja suorituksen johtaminen 
  • Työhyvinvointi ja itsensä johtaminen
  • HR data-analytiikan hyödyntäminen ja HR:n vaikuttavuus  
  • Organisaatiovierailu 

Rakenne

16 lähiopetuspäivää

4 etäpäivää

100 päivää yhteistyöyrityksessä

Koulutusjaksot

Kustannukset ja hakeminen