Työnhakija, kiinnostaisiko sinua työskentely ja uusi ura voimakkaasti kasvavalla terveyttä ja hyvinvointia edistävällä alalla? Kouluttaudu terveysteknologia-alan osaajaksi ja ota askel kohti uutta työtä rekrytoivassa koulutuksessa.
IoT-asiantuntija terveysteknologia-alalle F.E.C.*
Haemme tekijöitä useisiin positioihin, oletko etsimämme terveysteknologia-alan uusi osaaja?
Terveysteknologia-alalla on jatkuva kysyntä asiantuntijoista, jotka hallitsevat sekä teollisen internetin, esineiden internetin, IoT:n, teknistä puolta että ymmärtävät toimintaympäristöä, jossa alan yritykset toimivat. Asiantuntijuutta kaivataan esimerkiksi yrityksiin, jotka kehittävät sairauksien ja vammojen hoidossa hyödynnettäviä terveydentilaa monitoroivia laitteita tai uusia hyvinvointiteknologioita ja niiden sovelluksia. Ala kehittyy ja uusista monipuolisen taustan omaavista asiantuntijoista on pulaa!
IoT-asiantuntija terveysteknologia-alalle F.E.C. -rekrytoiva koulutusohjelma on väylä alan asiantuntija- ja kehittämistehtäviin. Perehdyt koulutspäivien aikana muun muassa teollisen internetin, IoT:n, käyttömahdollisuuksiin, terveysteknologia-alan erityispiirteisiin, tuote- ja palvelukehitykseen sekä data-analytiikkaan. Koulutuksen aikaisessa työssäsi saat kokemusta käytännön tehtävistä, viet oppimaasi heti käytäntöön ja saat jalan oven väliin kiinnostaviin tehtäviin. Tarkemmat työtehtävät sovitaan tulevan yhteistyöyrityksen kanssa perustuen jokaisen osallistujan osaamiseen, kokemukseen ja mielenkiinnon kohteisiin.
Koulutuksen kohderyhmänä ovat ICT-alan, kaupallisen ja tekniikan alan koulutuksen saaneet työnhakijat. Se soveltuu hyvin myös jo aiempaa työkokemusta terveysteknologia-alalta omaaville työnhakijoille. Keskeisiä valintakriteerejä koulutukseen ovat motivaatio ja asenne omaan ammatilliseen kehittymiseen sekä kiinnostus terveysteknologia-alaa kohtaan.
Jos haluat tehdä merkityksellistä työtä ja olla mukana rakentamassa ratkaisuja terveysteknologian parissa, rekrytoiva koulutus on erinomainen tilaisuus työllistyä alalle ja vahvistaa omaa ammattitaitoa Aalto-yliopiston ja muiden asiantuntijoiden johdolla.
Koulutukseen kannattaa hakea viipymättä, koska valintaprosessi ja yhteistyöyrityspaikkojen etsiminen käynnistyvät jo hakuaikana. Useampi alan yritys etsii kauttamme uusia osaajia, joten mitä nopeammin haet mukaan sitä nopeammin pääset mukaan yrityspaikan hakemiseen ja valintaan.
Aloitus
Hinta:
Katso TE-live tallenne ja tutustu koulutukseen
Rekrytoivan F.E.C*-koulutuksen ideana on auttaa sinut kohti kiinnostavia työtehtäviä
F.E.C = Further Educated with Companies -rekrytoiva koulutusohjelma on noin puolivuotinen yhteistyöjakso potentiaalisen tulevan työnantajan kanssa.
Täydennyskoulutusta ja työskentelyä asiantuntijatehtävissä yhdistävän koulutuksen tavoite on löytää sinulle työpaikka ja uusi startti urallesi. Koulutuspäivien aikana syvennät osaamistasi koulutuksen teemoissa koulutuspäivien aikana ja hyödynnät oppimaasi käytännössä yhteistyöorganisaatiossasi. Tavoitteemme on löytää sinulle työnantaja, jossa pääset näyttämän ammattitaitosi, ja jonka kanssa yhteistyösi voisi jatkua työsopimussuhteessa koulutuksen jälkeen.
Koulutukseen osallistumisen edellytyksenä on, että sinulla on yhteistyöorganisaatio sovittu koulutuksen alkaessa. Kauttamme uusia osaajia etsivät monet yhteistyökumppanimme, mutta kannustamme myös omaan aktiivisuuteen yhteistyöpaikan etsimisen suhteen. Rekrytoiva koulutus on sinulle mahdollisuus hakea paikkaa sinua aidosti kiinnostavasta yrityksestä tai organisaatiosta ja näin viedä uraasi haluamaasi suuntaan. Asiantuntijamme auttavat sinua yhteistyöpaikan haussa monin tavoin.
Olemme toteuttaneet laadukkaita rekrytoivia työvoimakoulutuksia jo yli 25 vuoden ajan. Tuhannet yritykset ja koulutettavat ovat olleet tyytyväisiä Aalto PRO:n ohjelmiin: yli 70 % osallistujista solmii työsopimuksen koulutuksen päätteeksi.
Yhteistyössä
Koulutus järjestetään yhteistyössä Uudenmaan ELY-keskuksen, TE-palvelujen ja yhteistyöyritysten kanssa ja se on osallistujalle maksuton.
Yhteistyössä mukana myös Terveysteknologia ry – Healthtech Finland, joka tukee terveysteknologia-alan yritysten kasvua ja kansainvälistymistä toimimalla alan yritysten kohtaamispaikkana. Yhdistys toimii osana Teknologiateollisuus ry:tä.



Rekrytoivan F.E.C. -koulutuksen hyödyt työnantajaorganisaatioille
Uusi työntekijä rekrytoivasta F.E.C. -koulutusohjelmasta
Tämän F.E.C.-koulutusohjelman kautta voit hakea työntekijää terveysteknologia-alalle kehitys- ja asiantuntijatehtäviin. Hakijat tulevat monipuolisista taustoista, ovat korkeasti koulutettuja tai heillä on jo kokemusta terveysteknologia-alalta.
F.E.C. -ohjelmat ovat kustannustehokas, joustava ja luotettava väylä löytää uusia osaavia henkilöitä organisaatioonne
Koulutusohjelmat keskittyvät tietyn osaamisalueen kehittämiseen – yhteistyöorganisaatio päättää kuitenkin työtehtävistä yhdessä koulutukseen osallistuvan kanssa
Aalto PRO tarjoaa organisaatioonne sopivia henkilöitä ja auttaa valinnassa – henkilöiden esivalinnan tekee TE-Palvelut ja Aalto PRO
Valmiiksi suunniteltu yliopistotasoinen täydennyskoulutus, josta koulutettava tuo tuoreen tietotaidon organisaationne käyttöön
Puolen vuoden F.E.C -koulutuksen aikana osallistuja toimii kumppaniorganisaatiossaan sovituissa työtehtävissä, joissa yhteisenä tavoitteena on työssä menestyminen ja myönteinen rekrytointipäätös koulutusohjelman jälkeen – tai jo sen aikana. Työskentelyn rinnalla osallistuja syventää osaamistaan Aalto PRO -koulutusjaksoilla kunkin koulutuksen teeman mukaisesti.
Kenelle?
IoT -asiantuntija terveysteknologia-alalle F.E.C. -koulutus sopii sinulle, mikäli olet työtön työnhakija tai työttömyysuhan alla (esimerkiksi päättyvä määräaikaisuus), ja sinulla on ICT-, tekniikan tai kaupallisen alan koulutus tai olet työskennellyt terveysteknologian parissa aiemmin ja haluat nyt syventää osaamistasi teollisen internetin osalta sekä työllistyä alan yritykseen. Aiempi kokemuksesi voi hyvin olla esimerkiksi sovelluskehitys-, ohjelmointi-, tuotekehitys- tai myynti- ja markkinointitehtävistä.
Suunnolla liiketoiminta-analyytikkona hankinnan parissa työskentelevä Alok Jain rekrytoitiin työhönsä Aalto PRO:n F.E.C-ohjelman kautta.
"Koulutusohjelman moduulit tarjosivat minulle juuri oikeaan aikaan todella konkreettista apua ammattitaitoni kehittämiseen”
Lue kokemuksestaSisältö ja aikataulu
Rekrytoivassa koulutusohjelmassa käydään kattavasti läpi teollisen internetin käyttömahdollisuudet sekä laajemmin toiminnan kehittämiseen liittyviä aihepiirejä. Se toteutetaan monimuoto-opetuksena ja muodostuu lähi- ja etäopiskeluna suoritettavista koulutusjaksoista ja työssäoppimisesta. Kaikille yhteisen opintokokonaisuuden lisäksi suoritat vapaavalintaisia opintoja henkilökohtaisen opintosuunnitelmasi mukaisesti. Työssäoppimisjakson aikana toteutat yhteistyöyrityksessäsi kehittämisprojektin, jonka aihe päätetään yhdessä yrityksen tarpeet ja osallistujan osaaminen ja kiinnostuksen kohteet huomioiden.
Koulutusohjelman kesto on 120 työpäivää (6 kuukautta) ja se jakautuu koulutuspäiviin ja työskentelyyn yhteistyöyrityksessä. Koulutuspäiviä on yhteensä 25, joista lähiopetusta on 16 päivää ja ohjattua etäopiskelua 9 päivää. Valtaosan koulutuksesta suoritat siis työskennellen yhteistyöpaikassasi asiantuntijatehtävissä. Jokaiselle osallistujalle muodostuu puolivuotisen yhteistyön aikana oma koulutuspolkunsa, jossa sekä opiskelijan että yhteistyöyrityksen osaamisen kehittämistarpeet on otettu huomioon.
Koulutuksen sisältö
Teollinen internet osana terveysteknologioita
|
IoT-arkkitehtuurit
|
Liiketoiminta , data ja analytiikka
|
Terveysteknologia-ala toimintaympäristönä ja lainsäädäntö
|
Terveysteknologia, laitteet, tuotekehitys ja palvelut
|
Valinnaiset opinnot, aiheina mm.
|
Koulutuksen rakenne
Pääkouluttajat

Kari Hiekkanen
Hänellä on lähes 20 vuoden käytännön kokemus IT-alan johtotehtävistä tuote- ja teknologiakehityksessä sekä konsultoinnissa eri yrityksissä.
Kari Hiekkanen väitteli tekniikan tohtoriksi kesällä 2016 aiheenaan tietohallinnon johtamismallien vaikutus tietotekniikan arvontuottoon.

Jari Juhanko
TkT Jari Juhanko on toiminut mekatroniikan professorina sekä tutkijana ja tutkimuspäällikkönä paperi- ja terästeollisuuden kunnossapidon projekteissa.
Tällä hetkellä hänen tutkimusmielenkiintonsa kohdistuu valmistavan teollisuuden tuote- ja palvelutoimintojen kehittämiseen. Juhanko vastaa Aallon innovaatioekosysteemin AIIC (Aalto Industrial Internet Campus) operatiivisesta johtamisesta.