Haku / ilmoittautuminen

Haku / ilmoittautuminen

Paikka

Paikka

Toistuvuus

Toistuvuus

Kokenut osaaja yrityksen voimavaraksi F.E.C.* 

Hyödynnä kokemustasi – päivitä osaamistasi

Onko sinulla pitkä työkokemus ja koet olevasi vahva oman alasi osaaja? Haluatko hyödyntää työ- ja elämänkokemustasi ja tuoda osaamisesi yritysten hyödyksi entistä vahvemmalla otteella?

Kuuden kuukauden rekrytoivassa F.E.C. -koulutuksessa työskentelet yhteistyöyrityksessä kokemuksesi ja yrityksen tarpeiden mukaisissa tehtävissä. Työskentelyn ohessa kehität ammatillista pätevyyttäsi nykyisten työelämävaatimusten tarpeisiin. Saat uutta osaamista ja tietoa esimerkiksi työelämän murroksesta, digitalisaatiosta, itsensä johtamisesta, innovaatiotoiminnasta, vastuullisesta liiketoiminnasta ja projektien johtamisesta sekä valintasi mukaan erilaisista erityisteemoista, kuten johtamisesta, leanista tai palvelumuotoilusta. Päivität lisäksi osaamistasi mm. työnhakutaidoissa ja digitaalisissa taidoissa ja saat tukea oman olemassa olevan osaamisen tunnistamiseen ja esille tuomiseen uuden työn löytämiseksi. 

Rekrytoivan koulutusohjelman tärkein tavoite on löytää sinulle työpaikka. Jos etsit esimerkiksi uusia kokopäiväisiä töitä, määräaikaisia tehtäviä tai projekti- ja hanketehtäviä, sinulla on nyt tilaisuus parantaa iskukykyäsi vahvuuksillesi rakentaen. Koulutus toteutetaan yhteistyössä Uudenmaan ELY-keskuksen ja TE-toimiston kanssa ja sen ajaksi tehdään koulutussopimus sinun, Aalto PRO:n ja yrityksen välillä.

Kysy lisätietoja

F.E.C.
ELY
TE-palvelut

Aloitus

Kysy lisätietoja seuraavasta toteutuksesta

Aalto University Professional Development – Aalto PRO on toteuttanut laadukkaita työvoimakoulutuksia jo yli 20 vuoden ajan. Tuhannet yritykset ja koulutettavat ovat olleet tyytyväisiä Aalto PRO:n ohjelmiin: yli 70 % osallistujista solmii työsopimuksen. Tervetuloa mukaan menestymään!

*) F.E.C. = Further Educated with Companies. F.E.C.-ohjelma on noin puolivuotinen palkaton yhteistyöjakso potentiaalisen tulevan työntekijän kanssa - tavoitteena työsopimus. Koulutussopimukseen perustuva ohjelma sisältää perehtymistä ja käytännön työskentelyä sekä Aalto PRO:n järjestämän koulutuksen.

Koulutuksen hyödyt

Täydennät ammatillista osaamistasi ja työelämätaitojasi ja tunnistat paremmin omat vahvuuteesi.
Saat tilaisuuden näyttää osaamisesi ja motivaatiosi yrityksessä.
Saat asiantuntija-apua työllistymiseen; sinun ei tarvitse enää toimia yksin.
Työvoimakoulutus on tehokas tapa verkostoitua ja pitää yhteyttä työmarkkinoille.

Kenelle?

Kohderyhmänä ovat työttömät tai työttömyysuhan alaiset korkeakoulututkinnon suorittaneet, yli 50-vuotiaat asiantuntija- ja johtotason tehtävissä työskennelleet henkilöt, jotka tarvitsevat työnhakuvalmennusta ja täydennyskoulutusta uudelleentyöllistymisen tueksi.  

Olet kohderyhmää, mikäli

  • sinulla on pitkä työkokemus omalta alaltasi 
  • suhtaudut myönteisen uteliaasti uusiin työmahdollisuuksiin ja kaipaat päivitystä työelämätaitoihisi
  • sinulla on motivaatio oppia uutta
     

Sisältö ja aikataulu

Ohjelma koostuu kaikille yhteisistä opinnoista, valinnaisista opinnoista ja niihin liittyvästä työssäoppimisesta. Näin sinule muodostuu oma koulutuspolku, jossa huomioidaan sekä opiskelijan että yhteistyöyrityksen osaamisen kehittämistarpeet.

Opintopäiviä on yhteensä 23 pv. Lopun koulutusohjelman ajasta työstentelet yrityksessä.

Opetus toteutetaan monimuoto-opetuksena. Opetusta on yleensä 1-2 päivän jaksoissa noin kerran kuukaudessa koko ohjelman ajan. Lisäksi on ohjattua, itsenäistä opiskelua sekä verkko-opintoja. Pääosan koulutuksesta työskentelet yhteistyöyrityksessä. 

Ohjelma kestää yhteensä 120 päivää, jotka jakaantuvat seuraavasti:

  • 13 opetuspäivää kaikille yhteisiä opintoja (sisältäen ohjattua omatoimista opiskelua / verkkotyöskentelyä)
  • 10 opetuspäivää valinnaisia opintoja
  • 97 päivää työssäoppimista.

Opintojaksot

Lisäksi valinnaiset koulutukset Aalto EE:n ja Aalto PRO:n koulutustarjonnasta (10 pv). 

Kustannukset ja hakeminen

Aalto PRO kutsuu soveltuvat hakijat info- ja haastattelutilaisuuteen. Haastattelujen perusteella käynnistetään yhdessä yhteistyöyrityksen etsintä. Aalto PRO:lla on laaja yritysyhteistyöverkosto, mutta oma aktiivisuutesi paikan etsinnässä on myös tärkeää. Yhteistyöyritystä voit alkaa hakea oma-aloitteisesti jo nyt. Nopea ilmoittautuminen edistää myös oman yrityspaikan löytymistä: meillä on jo kiinnostuneita yrityksiä odottamassa sopivaa hakijaa ja paikkojen täyttäminen on jatkuvaa. Yhteistyöyrityksen löytyminen on edellytys koulutusohjelmaan mukaan pääsylle.

Yhteistyöyrityksen löytämisessä ns. mätsäysprosessiin osallistuvat saavat valmennusta työllistymisen edistämiseksi. Näin myös ne hakijat, jotka eivät etene koulutukseen asti, saavat paremmat valmiudet hakeutua omaa osaamistaan vastaaviin tehtäviin ja työllistyä. Työnhakuvalmennusta annetaan hakijoille 1015 henkilön pienryhmissä.

Aloitusajankohta