Edellinen sivu

Koulutusohjelma patenttiassistenteille

Patentointi, käytännöt ja immateriaalioikeudet

Koulutusohjelma patenttiassistenteille on tarkoitettu patentti- ja ipr-assistenteille ja -sihteereille, jotka tarvitsevat ajantasaista ja kattavaa tietoa patenttijärjestelmistä ja patenttiprosesseista sekä kotimaassa että ulkomailla. Aalto PRO:n patenttiassistenttikoulutus vastaa alan lisääntyneisiin osaamisvaatimuksiin ja auttaa kehittämään ja ylläpitämään ammatillista pätevyyttä.

Koulutusohjelma patenttiassistenteille perehdyttää seikkaperäisesti patentinhakuprosessiin ja siihen liittyvään käytännön asiointiin eri tahojen kanssa. Koulutus kehittää valmiuksia tukea tuotejohtoa ja tuotekehitystä patentoinnin ja teollisoikeuksien asiantuntijana.

Teollisoikeudellisen aktiivisuuden lisääntyessä kokonaisvaltainen ymmärrys patentointiprosessista auttaa suuntaamaan organisaation voimavaroja tavoitteiden ja lopulta tuloksenteon kannalta merkityksellisiin tehtäviin vähentäen näin tuottamattoman työn määrää. Yritykset tarvitsevat ammattitaitoista patenttialan henkilökuntaa vastaamaan alan kasvaviin osaamisvaatimuksiin.

Lataa esite  Kysy lisätietoja

"Koulutusoohjelma patenttiassistenteille on kattava kokonaisuus, jonka aikana käydään perusteellisesti läpi sekä kansallisten että alueellisten patenttihakemusten sisäänjättöön ja niiden käsittelyyn liittyviä asioita. Koulutuksessa tutustutaan myös käytössä oleviin patenttivirastojen tarjoamiin sähköisiin palveluihin. Koulutus sopii hyvin niin aloittavalle kuin jo hieman kokeneemmallekin assistentille, joka haluaa päivittää tietojaan."

Essi Pösö
Puheenjohtaja, Suomen IPR-assistenttiyhdistys
IPR Specialist, Berggren Oy

Hyödyt

Koulutusohjelma patenttiassistenteille käy läpi patenttihakemuksen tekemisen ja auttaa laajasti ymmärtämään patentointiprosessin etenemisen Suomessa ja ulkomailla.

Ymmärrät patentoinnin ja hyödyllisyysmallin tavoitteet
Osaat tehdä patenttihakemuksen ja tiedät, miten patentointiprosessi etenee niin Suomessa kuin ulkomailla
Tunnet eurooppapatenttijärjestelmän (EP) ja osaat tehdä EP-hakemuksen
Tunnet PCT-järjestelmän ja hakemuksen käsittelyn Suomessa ja kansainvälisessä toimistossa
Tunnet teollisoikeuksien merkityksen ja patentointiprosessin USA:ssa sekä patenttijärjestelmien erityispiirteet Japanissa, Aasiassa, Venäjällä, Euraasiassa, Etelä-Amerikassa, Afrikassa ja Lähi-idässä.

Kenelle? 

Koulutuksen kohderyhmänä ovat erityisesti patenttiassistentit ja -sihteerit tms., jotka toimivat teollisuudessa ja patenttiasiamiestoimistoissa.

Ota yhteyttä

Koulutus soveltuu myös muille, esimerkiksi tuotekehityksen tai tutkimuksen parissa työskenteleville, jotka ovat kiinnostuneita teollisoikeuksiin liittyvistä kysymyksistä.

Sisältö ja aikataulu

Koulutus perehdyttää osallistujat patentointiin Suomessa, kansainvälisiin järjestelmiin (Eurooppa-patentti EP ja maailmanlaajuinen patentinhakujärjestelmä PCT) sekä Yhdysvaltain patenttijärjestelmään.

Lisäksi osallistujilla on mahdollisuus osallistua myös Patentit-Teollisuus-Tekniikka -koulutusohjelman kansallisia patenttijärjestelmiä käsittelevän jakson toiseen päivään, jolloin käsitellään mm. Japanin, Venäjän ja Euraasian sekä Afrikan patenttijärjestelmien erityispiirteitä.

Koulutusjaksot

Käytäntöjä

Yhtenä päivänä käsittelemme myös muita immateriaalioikeuksia: tavaramerkki, mallisuoja ja tekijänoikeus.

Neljään ensimmäiseen jaksoon sisältyy luentojen lisäksi käytännön harjoituksia, joissa käydään läpi mm. hakemuskäytäntöjä ja määräaikoja.

Koulutusohjelma toteutetaan yhdessä Patentti- ja rekisterihallituksen sekä muiden asiantuntijatahojen kanssa.

Koulutus on osittain englanninkielinen.

Sinulla on mahdollisuus osallistua joko koko ohjelmaan tai valita vain itsellesi sopivimmat jaksot.

Kustannukset ja ilmoittautuminen

Kiinnostuitko? Jätä meille viesti, niin kerromme sinulle heti, kun ilmoittautuminen ohjelmaan avautuu.