Haku/ilmoittautuminen

Haku/ilmoittautuminen

Paikka

Paikka

Toistuvuus

Toistuvuus

Edellinen sivu

Lean Six Sigma Certified Green Belt

Johdettua kehittämistä

Haluatko sertifioitua LSS Green Belt -tiiminvetäjäksi? Kuuluuko tehtäviisi systemaattisten ongelmanratkaisuprojektien toteuttaminen omalla vastuualueellasi?

Lean Six Sigma Certified Green Belt – tiiminvetäjän sertifiointivalmennus

Lean Six Sigma Certified Green Belt -valmennuksessa käydään läpi ja harjoitellaan soveltamaan kaikki keskeiset Green Belt -oppimäärään kuuluvat työkalut ja menetelmät.

Valmennus on jaksotettu tukemaan henkilökohtaisen, yritysjohdon määrittämän kehitysprojektin läpiviemistä koulutuksen aikana. Kokenut Master Black Belt tukee projektin tekoa koulutuksen kuluessa ja antaa etätukea myös jaksojen välissä.

Keväästä 2020 lähtien olemme toteuttaneet useita koulutuksia online-opetuksessa, jolloin osallistuminen on joustavaa, ja olemme muokanneet opetusmenetelmiä ja toteutusta online-opetuksen tarpeisiin. Lue lisää!

 

"Parasta, että matkustamiseen ei kulunut aikaa ja rahaa. Etäluennot toimii tosi hyvin.”

"Kaikkien aktivointi oli hyvää, kun oli vastausjärjestys."

"Oppii itsekin miten voi tehdä ryhmätöitä etänä.”

(Opiskelijapalautetta online-opetuksesta)

Lataa esite  Kysy lisätietoja

Aloitus

Sertifiointi Lean Six Sigma Green Beltiksi

Koulutusjaksojen, henkilökohtaisen kehitysprojektin ja lopputentin hyväksytysti suorittaneille myönnetään LSS Green Belt -sertifikaatti.

Koulutuksemme vastaa ASQ:n Body of Knowledge -vaatimuksia.

Ei esitietovaatimuksia Lean Six Sigmasta

Aiempaa tuntemusta LSS-menetelmistä ei edellytetä. Osallistujalla tulee kuitenkin olla mukana oma kannettava tietokone, jolle on asennettu tuore Minitab -ohjelma (versio 19). Neuvomme tarvittaessa ohjelman hankkimisessa.

Ohjelmasta on saatavilla ilmainen 30 päivän kokeiluversio, jolla pääsee alkuun. Tarvittaessa lainaamme Minitabilla varustetun kannettavan tietokoneen.

Sertifioitu GB voi halutessaan jatkaa Black Belt -tasolle noin kahden viikon jatkokurssilla. Lue lisää GB2BB-koulutuksesta.

Hyödyt

Opit toteuttamaan systemaattisia ongelmanratkaisuprojekteja omalla vastuualueellasi
Hallitset kaikki keskeiset Green Belt -oppimäärään kuuluvat työkalut ja menetelmät
Laadittuasi hyväksytyn projektin ja suoritettuasi lopputentin sinulle myönnetään LSS Green Belt -sertifikaatti

Sisältö ja aikataulu

Valmennuksen kesto on kymmenen (10) lähiopetuspäivää ja se koostuu viidestä koulutusjaksosta: 1+3+3+2+1 pv. Valmennuskieli on suomi, mutta koulutusmateriaalit ovat pääosin englanninkielisiä.

Ennen valmennusta ilmoittautuneille lähetetään valmistautumisohje, joka sisältää johdantoartikkelin ja vinkkejä oman kehittämisprojektin valintaan ja rajaukseen. Tavoite on, että ensimmäisestä jaksosta lähtien osallistujat pääsevät syventämään tietojaan, soveltamaan oppeja käytäntöön ja työstämään omaa kehittämisprojektiaan mitattavien tulosten ja hyötyjen saavuttamiseksi.

Valmennusjaksot

Muutokset ohjelmaan ovat mahdollisia.

Kouluttajat

Mika Koivisto

MBB, osakas, Nordic Process Improvement Oy

Mika suoritti Lean Six Sigma Black Belt -koulutuksen 1999 ja valmistui Master Black Beltiksi Nokia Oyj:n ensimmäiseltä MBB -kurssilta vuonna 2000.  Hän on valmistunut rakennusinsinööriksi Turussa.

Mikalla on yli 15 vuoden kokemus laadun ja toiminnan kehittämisestä ja Six Sigma -työkalujen soveltamisesta sekä Nokian toiminnoissa että alihankkijoiden parissa ympäri maailmaa.  Mika työskenteli mm. yhtiön Six Sigma Deployment Leaderinä ja Master Black Beltinä, sekä vastasi  Design for Six Sigma (DFSS) -menetelmien käyttöönotosta suunnitteluprosesseissa.

Vuodesta 2009 Mika on toiminut yrittäjänä ja kouluttajana erityisosaamisenaan tilastolliset menetelmät, Lean Six Sigma ja Design for Six Sigma. Mika tuntee kehittämismenetelmät syvällisesti ja osaa soveltaa niitä käytäntöön monipuolisesti erilaisissa prosesseissa ja tilanteissa.

Mikan osaamista ja tuloksellista, käytännönläheistä toimintatapaa arvostetaan ja myös saavutetut säästöt puhuvat puolestaan. Vuonna 2005 Mika ohjasi projektin, joka voitti Nokia Quality Awardin. Vuonna 2006 Mikan ohjaama projekti arvioitiin samassa kisassa toiseksi. Yksistään vuosina 2006-2008 Mika johti tai ohjasi projekteja, joiden säästöt olivat noin 60 M€.

Risto Lintula

Risto Lintulalla on yli kahden vuosikymmenen kokemus prosessien ja johtamisjärjestelmien kehittämisestä niin teollisuuden kuin palveluorganisaatioiden parissa. Hän on kokenut yritysjohdon sparraaja, tuloshakuinen kehittäjä ja kehittämistoiminnan fasilitaattori.

Toimiessaan Laatukeskuksen toimitusjohtajana kahdentoista vuoden ajan, Risto valmensi kymmeniä menestyviä yrityksiä niin kotimaassa kuin kansainvälisesti sekä tutustui suureen joukkoon huippuorganisaatioita ympäri maailmaa.

Vuodesta 2006 hän on toiminut konsulttina ja valmentajana sekä neuvonantajana ja hallitustehtävissä.  Erityisosaamisen alueita ovat strategialähtöinen kehittäminen, kehittämistoiminnan johtaminen ja tuloksellinen toimeenpano, Lean ja Six Sigma -menetelmien soveltaminen, analyyttiset ongelmanratkaisumenetelmät sekä prosessit ja johtamisjärjestelmät.

Risto on valmistunut Teknillisestä korkeakoulusta ja Leeds Business Schoolista. Lisäksi hän on suorittanut mm. Master Of Quality -koulutuksen 1994 ja Lean Six Sigma BB -koulutuksen 2006.

Toni Puhakka

Toni Puhakan erityisosaamista on tuotekehitys- ja laatutoimintojen kehittäminen, liiketoiminnan prosessien sujuvoittaminen ja analyyttinen ongelmanratkaisu soveltaen Lean Six Sigma ja Design for Six Sigma -menetelmiä sekä tilastollinen analyysi, LSS ja DFFS -koulutus, valmennus ja projektien johtaminen.

Vuodesta 2016 lähtien Toni on toiminut Nordic Process Improvement Oy:ssä kouluttajana ja konsulttina Lean Six Sigma ja Design for Six Sigma koulutus- ja valmennusohjelmissa sekä kehitysprojekteissa projektipäällikkönä ja projektinvetäjien mentorina eri liiketoiminta-alueilla. Ennen nykyistä rooliaan Toni toimi yli 14 vuoden ajan tutkimus- ja tuotekehityksen sekä tuotantoprosessien kehittämisen parissa monilla erilaisilla liiketoiminta-aloilla kuten lääketieteellisten laitteiden valmistuksen, lentokoneteollisuuden sekä puhelin- ja mobiililaiteteollisuuden parissa niin pienissä PK-yrityksissä kuin suurissa globaaleissa pörssiyhtiöissä. Kahdeksan viimeistä vuotta hän toimi Nokia oyj:n sekä Microsoft Mobile oy:n tuotekehitysosastolla soveltaen menestyksekkäästi Design for Six Sigma -menetelmiä tuotekehitysprosessien tehostamiseksi sekä kehittäen alihankintaverkoston prosesseja ja laadunvarmistustoimintoja Lean Six Sigma -menetelmiä käyttäen.

Koulutukseltaan Toni on Diplomi-Insinööri. Toni on suorittanut Lean Six Sigma Black Belt - tutkinnon vuonna 2015 ja Design For Six Sigma koulutuksen vuonna 2010.

Aalto Leaders' Insight

Kustannukset ja ilmoittautuminen

Aloitusajankohta