Artikkelit
Vaikutusten arviointi – projektinhallinnan tulevaisuuden osaamisalue?
23.02.2021, Juri Matinheikki
Projektinhallinnan parhaat käytännöt – PM 2 on osaamista syventävä koulutus, jonka käytyäsi hallitset projektiliiketoiminnan keskeiset menestystekijät, projektien hallintamallit ja standardit sekä projektinhallinnan osa-alueet ja prosessiryhmät.
Koulutuksessa syvennät ja laajennat projekteihin, projektinhallintaan ja henkilöjohtamiseen liittyvää osaamistasi ja taitojasi. Koulutuksen käytyäsi sinulla on paremmat valmiudet toimia vastuullisena projektipäällikkönä laajempaa projektihallinnan osaamista vaativissa hankkeissa.
Koulutukseen osallistuttuasi sinulla on valmiudet useimpiin PMI:n ja IPMA:n sertifiointiprosesseihin. Aalto PROn PMI tai IPMA -sertifiointivalmennuksilla täydennettynä koulutus tarjoaa hyvät lähtökohdat sertifiointiin valmentautumiseen. Se luetaan hyväksi sekä PMI:n että IPMA:n projektinhallinnan sertifikaatteja suoritettaessa ja uusittaessa.
Aloitus
PM 2 – Projektinhallinnan parhaat käytännöt -koulutus on projektinjohtamiskokemusta ja -osaamista jo omaaville projektipäälliköille, jotka haluavat syventää osaamistaan vaativien projektien johtamisessa. Se on osaamista syventävä koulutus, jonka tuloksena kehityt projektijohtajana ja opit käyttämään vaativien projektien johtamisessa tarvittavia menetelmiä.
Koulutus on tarkoitettu kokeneille projektipäälliköille:
Projektinhallinnan perustietoja ja -taitoja etsivälle sopii Projektinhallinnan perusteet – PM 1 -koulutus.
Koulutuksen kesto on kaksi päivää ja se koostuu luennoista, ryhmätöistä ja harjoituksista.
Päivä 1 | Päivä 2 |
---|---|
Projektin asettaminen
Projektin suunnitteleminen
Projektin toteuttaminen
|
Projektin ohjaaminen
Projektin lopettaminen
Johtajuuden muuttuva kuva: miten projektinjohtaminen reagoi?
|
KTM Martti Kouhi
Konsultti, yrittäjä, Solventor Oy
TkT Jouni Virtaharju
Yliopisto-opettaja, Aalto-yliopisto
Tutkijatohtori, Hanken Svenska Handelshögskolan
“Projektinjohtamisessa virittyy johtamisen koko kirjo: siinä pitää hallita hallita talous, ymmärtää tekniikka, inspiroida tiimi, koordinoida aikataulut ja tekemiset, huolehtia omasta jaksamisesta, seurata tilannekuvan kehitystä, vakuuttaa asiakas ja niin edespäin. Tunnistatko sinä omat vahvuutesi ja kehittämisalueesi projektien johtajana.
Tavoitteiden saavuttamista johdetaan yksittäisissä projekteissa, mutta eri projektien välinen priorisointi ja työmäärien ohjaaminen on monesti vaikeaa. Vastaavasti yhteisten toimintatapojen kehittäminen voi olla
hankalaa. Projektinhallinnan parhaat käytännöt -koulutuksesta voit saada alkusysäyksen projektikyvykkyyden kehittämiselle koko organisaation tasolla."
Jouni Virtaharju, Aalto-yliopisto, Hanken Svenska Handelshögskolan
Martti Kouhi, Solventor Oy