Tuotannonohjauksen perusteet kahdessa päivässä – TURBO
Tiedot ja työkalut tuotannonohjauksen kehittämiseen
Modernin yrityksen tuotannonohjauksessa tavoitteina ovat sekä asiakastyytyväisyys että tehokkuus. Asiakasta palvellaan hyvällä toimitusvarmuudella ja lyhyellä toimitusajalla, tehokas tuotanto puolestaan minimoi vaihto-omaisuuden ja optimoi kapasiteetin käyttöasteen.
Turbo on kaksipäiväinen (4 x 0,5 pv) verkossa toteutettava tuotannonohjauskoulutus. Koulutuksessa tarkastellaan monipuolisesti valmistavan yrityksen tuotantotoiminnan keskeisimpiä osa-alueita kuten tuotantostrategiaa, materiaalin ja kapasiteetin ohjausta, tuotantoa osana toimitusketjua sekä tuotannon mittaamista ja kehittämistä.
Online-koulutuksen jälkeen oppimista syvennetään harjoitustehtävän avulla. Tehtävä on soveltava ja johtaa parhaimmillaan konkreettiisiin kehittämistoimenpiteisiin. Kurssitodistuksen lisäksi osallistuja saa työstään henkilökohtaisen kirjallisen palautteen.
Turbo 2017 -palautekysely
Osallistujat ovat löytäneet koulutuksesta oppeja muun muassa seuraavien osa-alueiden ymmärtämiseen ja kehittämiseen:
- Varastonhallinta ja virtaus
- Läpäisyajat
- Tuotannon pullonkaulat
- S&OP
- Mittarit ja ennustaminen
Aloitus
Hyödyt
Turbo tarjoaa perustiedot teollisen yrityksen tuotannonohjauksesta ja tuotannon kehittämisestä sekä auttaa hahmottamaan tuotannon keskeisen roolin osana suurempaa kokonaisuutta asiakkaan palvelemisessa. Turbo on tehokas myös silloin, kun haluat kerrata ja päivittää tietojasi tuotannonohjauksen perusteista.



Kenelle?
Koulutuksen kohderyhmään kuuluvat tuotannonsuunnittelijat, tuotannon tiiminvetäjät ja tuotannon keskijohto, joilla ei ole teoreettisia tietoja tuotannonohjauksen perusteista tai jotka haluavat kerrata perusteet ja saada uusia ajattelumalleja. Koulutuksesta on hyötyä myös tuotantoa läheisissä toiminnoissa (esim. tilaushallinto, osto, logistiikka) työskenteleville henkilöille.
Turbon käytyäsi hallitset tuotannonohjauksen perusteet ja voit jatkaa tietojesi ja taitojesi syventämistä Diploma in Operations Management -ohjelmassa.
Sisältö ja aikataulu
Koulutusjaksot
Tuotannonohjausperiaatteet tuotantostrategiasta
28.1.2021 klo 12-16
Tuotantostrategia, tuotantojärjestelmä ja tuotannon ohjattavuus
- Tuotanto osana yrityksen kilpailukykyä
- Tuotantoprosessi, tilauksen kohdennuspiste, imu- vs. työntöohjaus, tuotannon layout
- Miten voimme helpottaa tuotannon ohjaamista?
29.1.2021 klo 8.30-12.30
S&OP ja materiaalinohjaus
- Sales & Operations Planning – kysyntä ja tarjonta tasapainoon
- Materiaalitarpeiden määrittely ja nimikkeen ohjaustavat
- Varastojen hallinta
Ohjauksesta tuotannon kehittämiseen
4.2.2021 klo 12-16
Kapasiteetinohjaus
- Eri tuotantotyyppien haasteet kapasiteetinohjauksessa
- Karkeasuunnittelu ja hienokuormitus
- Kapeikkoajattelu
5.2.2021 klo 8.30-12.30
Tuotannon kehittäminen
- Nopeus & virtaus
- Lean-ajattelu tuotannon kehittämisessä
- Suoritusten mittaaminen
- Systemaattinen kehittäminen & jatkuva parantaminen
Kouluttaja
Marja Blomqvist, Tkl, CSCP
kL, CSCP Marja Blomqvist toimii itsenäisenä kouluttajana ja konsulttina. Hänellä on monen vuoden kokemus organisaatioiden kehitysprojektien tukemisesta sekä laaja koulutuskokemus avoimissa ja räätälöidyissä koulutuksissa.
Marjan koulutukset ja työpajat saavat jatkuvasti erinomaisia arvosanoja sekä kiitosta käytännön ja teorian ansiokkaasta yhdistämisestä, innostuneisuudesta ja asiantuntemuksesta. Marja on toiminut vuodesta 2008 lähtien toisena pääkouluttajana Aalto PRO:n Starttipaketti lean-johtamiseen –koulutuksessa ja kouluttaa myös mm. Diploma in Operations Management -ohjelmassa. Marja on toteuttanut koulutuksia mm. Huslabille, Pohjois-Savon SOTE-piirille ja Uudenmaan Sairaalapesulalle. Marja toimii tuntiopettajana ja tekee väitöstutkimusta Aalto-yliopiston perustieteiden korkeakoulun tuotantotalouden laitoksella.
Edellisten kurssien palautteesta poimittua:
Teoria kohtasi käytännön, kouluttajan reaalimaailman kokemuspohja tuki/kyseenalaisti sopivasti "mustavalkoisia" oppikirjoja.
Parasta koulutuksessa oli luennoitsijan innostus, asiantuntemus ja työtapa, Marjaa olisi voinut kuunnella väsymättä ainakin kaksi päivää lisää.