Artikkelit
Turvallisuusjohtajalla on oltava heittäytymiskykyä
Turvallisuusjohtamisen tavoite on taata organisaation toimintavarmuus ja luotettavuus – myös häiriötilanteissa. Turvallisuusjohdon koulutusohjelma – TJK:ssa opitaan lakisääteisen ja omaehtoisen turvallisuuden hallintaa yhdistäen sekä asioiden että ihmisten johtaminen. Koulutus on kokonaisvaltainen ja auttaa osallistujia ymmärtämään turvallisuuden kokonaisuuden ja osa-alueiden johtamisen näkökulmat.
Koulutuksen suorittaneet pääsevät osaksi yli 500 koulutuksen käyneen turvallisuusasiantuntijan ja -johtajan verkostoa. TJK:n suorittamista arvostetaan myös turvallisuusalan rekrytoinneissa.
Aloitus
"Osaavinkaan turvallisuusalan ammattilainen ei pitkälle pärjää yksin. Koulutusohjelman ehdottomia vahvuuksia ovat kouluttajien ammatillinen asiantuntemus ja koulutuksen kautta syntyvä koko työuran kestoinen turvallisuusosaajien verkosto."
Matti Waitinen, koulutusohjelman asiantuntija, rehtori, Helsingin Pelastuskoulu
Turvallisuusympäristö on jatkuvassa muutostilassa, mikä edellyttää organisaatioiden turvallisuustoiminnalta sekä jatkuvuutta että toiminnan uudistamista. Turvallisuusjohdon koulutusohjelma pyrkii tarjoamaan osallistujilleen kattavan käsityksen turvallisuuden toimintakentästä ja rakentamaan vahvan osaamisen turvallisuustoiminnan jatkuvaan ja tarkoituksenmukaiseen uudistamiseen.
Edellisen ohjelman osallistujista 97 % suosittelee osallistumista.
Aalto PRO:lla on 25 vuoden kokemus Turvallisuusjohdon koulutusohjelman järjestämisestä. Koulutuksen on käynyt jo yli 500 turvallisuusasiantuntijaa.
Edellisen ohjelman osallistujat antoivat ohjelman kokonaisarvosanaksi 5,2/6,0. Aalto PRO:n ohjaus ja palvelu saivat arvosanan 5,7/6,0.
Suunnitelmallinen turvallisuusjohtaminen palvelee organisaatiosi strategiaa ja lisää kilpailukykyä. Se vahvistaa organisaatiosi kykyä ennakoida ja hallita riskejä, toimia mahdollisessa häiriötilanteessa ja rakentaa jatkuvuutta. Systemaattinen turvallisuustyö vahvistaa myös asiakkaiden ja kumppanien luottamusta toimintaanne.
Turvallisuusjohdon koulutusohjelma on tarkoitettu organisaatioiden turvallisuudesta ja riskienhallinnasta sekä niiden kehittämisestä vastaaville henkilöille.
Koulutus sopii myös turvallisuusalan asiantuntijoille, turvallisuuden asiantuntija- tai johtamistehtäviin siirtyville sekä turvallisuusalan toimijoiden kanssa yhteistyötä tekeville henkilöille.
Ohjelmaan osallistuvilta edellytetään riittävää kokemusta turvallisuustehtävissä tai turvallisuusalalla työskentelystä tai siirtymistä tehtävään, joka edellyttää kokonaisvaltaista turvallisuusjohtamisen asiantuntemusta.
Koulutusohjelma koostuu kahdestatoista lähiopetusjaksosta (yhteensä 28 lähiopetuspäivää ja opintomatka ulkomaille), oppimistehtävistä ja case -työskentelystä.
Oman turvallisuusvaikuttamisroolin tarkastelu sekä omaan organisaatioon tehtävä kehitysprojekti syventävät oppimista ja tuovat heti omaan työhön ja organisaatioon hyödynnettävissä olevia asioita.
12 lähijaksoa
Lähijaksot koostuvat asiantuntijapuheenvuoroista, yhteisistä keskusteluista, case-puheenvuoroista ja ryhmätöistä tai harjoituksista: tavoitteena on rikastaa ryhmän monipuolista osaamista ja kokemuksia asiantuntijaluennoitsijoiden ohjauksessa. Jaksoihin voi liittyä ennakkotehtäviä ja yritysvierailuja.
Case-työskentelyprosessi
Ohjelman aikana osallistujat työskentelevät omalle pienryhmälle valitun aidon yrityksen kanssa tarkastellen yrityksen turvallisuustoimintaa ja sen kehittämistä monipuolisen aineiston ja valittujen näkökulmien avulla. Tavoitteena on vahvistaa osallistujien kykyä yritysturvallisuuden kokonaisuuden johtamisessa. Työskentelyn tulokset raportoidaan yritykselle.
Projektitityö
Jokainen osallistuja tekee ohjelman aikana kehitysprojektin, joka syventyy oman organisaation kannalta ajankohtaiseen ja keskeiseen turvallisuutta koskevaan teemaan. Usein projektin aihe on myös osallistujalle henkilökohtaisesti mielekäs. Projektissa hyödynnetään ja sovelletaan koulutusohjelmassa opiskeltuja tietoja, alan kirjallisuutta ja tietämystä sekä omaa kokemusta.
Oman turvallisuusvaikuttamisroolin tarkastelu
Turvallisuusasiantuntijan ja -johtajan osaamiseen kuulu kyky vaikuttaa erilaisissa suhteissa ja verkostoissa sekä huolehtia omasta suorituskyvystä. Ohjelman aikana osallistujat tarkastelevat omaa turvallisuusvaikuttamisen rooliaan ja kehittävät sitä asiantuntijaohjaajan opastuksella.
Ulkomaan opintomatka
Opintomatkan kohde valitaan koulutuksen alussa yhdessä ryhmän kanssa. Valitun kohteen vierailujen ja asiantuntijapuheenvuorojen kautta osallistujat laajentavat käsitystään turvallisuuden kysymyksistä kansainvälisessä toimintaympäristössä. Matkan pituus ja kustannukset riippuvat valitusta kohteesta.
Erillinen päätöspäivä
Päätöspäivänä jaetaan todistukset ja mahdolliset huomionosoitukset kiitettävästi toteutetuille kehitysprojekteille sekä juhlistetaan opintojen suorittamista.
60 opintopistettä
Koulutuksen hyväksytty suorittaminen edellyttää läsnäoloa vähintään 80 % lähiopetusjaksoista.
12 koulutusjaksoa
Yhden lähiopetusjakson kesto on 2-3 päivää, yhteensä 28 lähipäivää.
Ulkomaan opintomatka
Opintomatkan aikana tutustutaan kohdemaan turvallisuuskoulutukseen, turvallisuusalaan ja valittujen yritysten turvallisuusratkaisuihin.
Luettavaa aiheesta