Aalto PRO:n palvelut muutostilanteissa

Markkinatilanne ja toimintaympäristön muutokset heijastuvat nopeasti työvoiman, yrityksen tärkeimmän resurssin, tarpeeseen sekä yrityksen kykyyn työllistää. Autamme työnantajaa muutostilanteissa, olipa kyse kasvun tai sopeuttamisen tuesta.

Sopeuttaminen ja irtisanomistilanteet - Muutosturvapalvelut

Työnantajan vastuullisuus korostuu sopeuttamistilanteissa. Sopeuttamistilanteet vaikuttavat koko yrityksen toimintaan. Laadukkaasti suunniteltu muutosturva antaa vähennettävälle henkilöstölle hyvät edellytykset mahdollisimman nopeaan työllistymiseen.

Muutostilanteen sujuva läpivienti auttaa sekä vähennyksen kohteena olevia henkilöitä että yritystä suuntaamaan katseensa eteenpäin. Vähennystarpeen henkilöstövaikutukset koskevat lähtevien henkilöiden lisäksi myös esimiehiä ja HR-asiantuntijoita sekä luottamusmiehiä ja työssään jatkavia henkilöitä, jotka myös tarvitsevat tukea irtisanomistilanteessa. Irtisanomiset ovat koko työyhteisöä ravisuttava tapahtuma, jonka inhimillinen ja asianmukainen käsittely on kriittistä niin irtisanotuille kuin töissä jatkavillekin.

Urapalveluissa yhdistyvät uravalmennus ja muutoskoulutukset joustavasti samassa paketissa yrityksenne ja irtisanottavan henkilöstön tarpeen mukaan räätälöitynä. Palvelujemme lähtökohta on elinikäinen oppiminen. Ratkaisumme mahdollistavat urasiirtymät ja täysin uuden osaamisen rakentamisen. Uravalmentajamme tukevat ja sparraavat tavoitteiden kirkastamisessa ja oman uran suunnittelussa sekä toimivan ammatillisen uraratkaisun löytymisessä. 

Yhteydenotosta yhteistyön kautta sovittuun palvelukokonaisuuteen:

1. Ota meihin yhteyttä

Soita, lähetä meille sähköpostia tai käytä yhteydenottolomaketta. Asiantuntijoidemme yhteystiedot löydät sivun alaosasta.

2. Kartoitus ja suunnittelu

Kartoitamme tilanteenne ja muotoilemme organisaatiollenne sopivan räätälöidyn palveluratkaisun.

3. Sovitun ratkaisun toteutus

Toteutamme vastuullisesti, asiantuntemuksella ja yksilöitä kunnioittaen sovitut palvelut ja tuemme organisaatiotanne koko prosessin ajan.

Tutustu muutosturva- ja outplacement- palvelutarjontaamme

Infopaketista saat tietoa muutosturvan edellyttämistä toimenpiteistä sekä palveluistamme sopeuttamistilanteisiin.

Lataa Aalto PRO:n Muutospalvelut -infopaketti

pdf

Työnantajan vastuullisuus korostuu sopeuttamistilanteissa. Sopeuttamistilanteet vaikuttavat koko yrityksen toimintaan. Laadukkaasti suunniteltu muutosturva antaa vähennettävälle henkilöstölle hyvät edellytykset mahdollisimman nopeaan työllistymiseen. 

Lataa infopaketti muutosturvapalvelukokonaisuudestamme. Olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

Kasvu, uudistuminen ja uusien osaajien rekrytointi

Millaista osaamista tulevaisuuden työelämä edellyttää? Miten vastaamme digitalisaation tuomiin haasteisiin? Miten yritys voi tukea jatkuvaa oppimista? Osaaminen ja jatkuva uudistuminen ovat kestävän kasvun tärkeimmät tekijät. Yrityksen kasvu ja uudistuminen ei tapahdu ilman osaavaa henkilöstöä. Autamme organisaatiotanne rekrytoivien koulutusohjelmiemme avulla silloin, kun teillä on tarve löytää osaavia tekijöitä.

Lue lisää kasvua ja rekrytointia tukevista palveluista

Mitä työnantajaa sitova muutosturva tarkoittaa käytännössä?

Muutosturvan tavoitteena on irtisanottavien työntekijöiden nopeampi uudelleentyöllistyminen ja muutoksen aikaisen turvan lisääntyminen.

Vuoden 2017 alusta voimaan tulleen muutosturvalain tavoitteena on tukea irtisanotun oikeutta työllistymistä edistävään valmennukseen tai koulutukseen. Muutosturvan tavoitteena on parantaa taloudellisista, tuotannollisista tai työnantajan toiminnan uudelleenjärjestelyistä johtuvista syistä irtisanotun työntekijän asemaa ja edistää hänen mahdollisimman nopeaa uudelleen työllistymistä.

Muutosturvan toteutuminen edellyttää aktiivista yhteistyötä työnantajien, työntekijöiden ja työvoimaviranomaisten välillä. Vain siten voidaan saavuttaa muutosturvan tavoite; työntekijöiden nopeampi työllistyminen ja muutoksen aikaisen turvan lisääntyminen myös käytännössä.

Muutosturvalaki koskee työnantajia, joiden palveluksessa on yli 30 henkilöä ja työntekijöitä, jotka ovat olleet työnantajan palveluksessa yhtäjaksoisesti vähintään viisi vuotta. Käytännössä tämä tarkoittaa, että yrityksen tulee tarjota keskimääräisesti noin kuukauden palkkaa vastaava summa muutosturvan toteuttamiseen.

Ota yhteyttä

Toteutetaan yhdessä organisaationne ja henkilöstönne tarpeisiin sopiva ratkaisu.

Minna Wickholm

Minna Wickholm

Business Area Director, Open Programs

+358 10 837 3723

minna.wickholm@aaltoee.fi

Anita Vastamäki

Anita Vastamäki

Director, Open Programs

+358 10 837 3811

anita.vastamaki@aaltoee.fi