Uusi työntekijä Further Educated with Companies (F.E.C) -rekrytoivasta koulutusohjelmasta

Aalto PRO ja Further Educated with Companies (F.E.C) -ohjelmat tarjoavat monipuolista ja uudenlaista osaamista organisaationne rekrytointitarpeisiin yli 20 vuoden kokemuksella. F.E.C-ohjelma kestää aina yhteensä noin kuusi kuukautta, joista valitsemanne osaaja työskentelee yrityksenne määrittelemissä tehtävissä noin viisi kuukautta.

F.E.C-mallin tavoitteet

Sopivan henkilön löytäminen ja rekrytointi.

Osallistujan ammatillisten taitojen päivittäminen ja kehittäminen.

Yritys ei maksa palkkaa

Kokonaiskustannus yritykselle on 8 400 € (+ alv). Koulutusohjelmaan valitut hakijat saavat ohjelman ajalta koulutukseen myönnettyä avustusta tai työttömyyskorvausta.

Yrityksellä ei ole rekrytointivelvollisuutta

Organisaation ja osallistujan välille tehdään koulutussopimus. Jos yritys on tyytyväinen ohjelmajakson tuloksiin, se voi rekrytoida henkilön ohjelman aikana tai sen päätyttyä.

F.E.C-koulutusohjelmien edut organisaatiolle:

  • F.E.C-ohjelmat ovat kustannustehokas, joustava ja luotettava väylä löytää uusia osaavia henkilöitä organisaatioonne
  • Koulutusohjelmat keskittyvät tietyn osaamisalueen kehittämiseen – yhteistyöorganisaatio päättää kuitenkin työtehtävistä yhdessä koulutukseen osallistuvan kanssa
  • Aalto PRO tarjoaa organisaatioonne sopivia henkilöitä ja auttaa valinnassa – henkilöiden esivalinnan tekee TE-Palvelut ja Aalto PRO
  • Valmiiksi suunniteltu yliopistotasoinen täydennyskoulutus, josta koulutettava tuo tuoreen tietotaidon organisaationne käyttöön

5000

Yli 5000 yritystä on työllistänyt osaajan kauttamme

70 %

Yli 70 % osallistujista solmii työsopimuksen

20

Yli 20 vuotta kokemusta menestyksekkäistä F.E.C-ohjelmista

Joustavat F.E.C-ohjelmat ovat erinomainen tapa työllistää, kasvaa ja löytää sopivia osaajia yritykseenne. Ohjelmiin on osallistunut tuhansia tyytyväisiä yrityksiä ja koulutettavia: yli 70 prosenttia osallistujista on solminut työsopimuksen. Tervetuloa mukaan menestymään!

Haussa olevat F.E.C-ohjelmat ja RekryKoulutukset

Rekrytoivien koulutusten sivuilta näet tarkemmin minkälaisia hakijoita kuhunkin koulutusohjelmaan haetaan ja mitä aiheita koulutuksessa käsitellään.

Tilaa Aalto Leaders' Insight -uutiskirjeTilaa uutiskirje

Aalto Leaders' Insight -uutiskirje on kokoelma ajatuksia herätteleviä artikkeleita, podcasteja ja näkemyksiä johtajuudesta, liike-elämästä ja itsensä kehittämisestä. Uutiskirjeessä saat kutsuja avoimiin tapahtumiimme ja webinaareihin, tiedon tulevista valmennus- ja koulutusohjelmista sekä ennakkoilmoittautujan eduista.

Aalto University Executive Education Oy ja sen konserniyhtiöt voivat käyttää tietojani markkinoinnissa pitääkseen minut ajan tasalla viimeisimmistä liike-elämän keskustelunaiheista sekä ohjelmista ja auttaakseen minua edistämään uraani. Katso tietosuojapolitiikka

F.E.C-koulutuskonsepti yritykselle

Aalto PRO kartoittaa yrityksellenne potentiaaliset ehdokkaat työnhakijoiden joukosta. Yrityksenne haastattelee joukosta kiinnostavat ehdokkaat ja maksaa ohjelmakohtaisen osallistumismaksun vain, jos sopiva henkilö löytyy. Valittu henkilö saa työttömyysetuutta ohjelmajakson aikana, joten yrityksenne ei maksa hänelle palkkaa. Ohjelmajakso antaa mahdollisuuden muokata työtehtäviä, roolia ja tavoitteita käytännössä todetun osaamisen, kykyjen ja yrityksenne tarpeiden mukaisesti. Yrityksenne voi sitouttaa henkilön työsopimuksella tavoitteiden täytyttyä missä ohjelmajakson vaiheessa tahansa.

Työnhakijan ja työnantajan tarpeet sovitetaan yhteen

Further Educated with Companies (F.E.C) -koulutuskonsepti on suunniteltu yhdessä ELY-keskuksen kanssa.

Sen tarkoituksena on sovittaa yhteen työnhakijoiden nykyinen osaaminen ja kehitys- ja uratavoitteet sekä uusien potentiaalisten työnantajien osaamistarpeet. Koulutussopimukseen perustuva F.E.C-ohjelma sisältää Aalto PRO:n korkeatasoista koulutusta sekä työnhakijan käytännön työskentelyä yhteistyöyrityksessä. Koulutuksen ja työskentelyn osuudet vuorottelevat ohjelman aikana.

Ohjelman kokonaiskesto on noin kuusi kuukautta, josta yritystyöskentelyä on 80 prosenttia. Koulutuspäiviä on 1–3 päivän jaksoina noin kerran kuukaudessa. F.E.C-ohjelma sisältää siis noin kuuden kuukauden mittaisen yhteistyöjakson potentiaalisen tulevan työntekijän kanssa – ja tavoitteena on työsopimus.

Toimenkuva määritellään aina yrityksen tarpeiden mukaan. Se voi liittyä mihin tahansa yrityksen toimintoihin. Vaihtoehtoja ovat esimerkiksi myynti ja markkinointi, projektijohtaminen, kansainvälistyminen, ICT, muutoksenhallinta, asiakasrajapinnassa toimiminen tai muiden eri tehtävien asiantuntijuus.

Sopivia tekijöitä monenlaisiin tehtäviin

Aalto PRO:n järjestämiin työvoimakoulutuksiin hakee jatkuvasti satoja ihmisiä, joista mukaan valitut ovat läpäisseet kolmiportaisen valintaprosessin. Valintakriteereinä ovat muun muassa koulutustausta, työkokemus, erityisosaaminen, aktiivisuus ja motivaatio sekä sosiaaliset taidot. Hakijoiden kirjo ulottuu vastavalmistuneista väitelleisiin, joten voimme tarjota sopivia tekijöitä monenlaisiin tehtäviin. Kokonaisuuden tavoitteena on sekä ratkaista yrityksen tuleva henkilöstötarve että kehittää henkilön osaamista koulutuksen kautta.

Yhteiskunnan tukemaa koulutusta

Aalto PRO:n rekrytointiin tähtäävät koulutusohjelmat ovat yhteiskunnan tukemaa koulutusta. Siksi ne ovat yrityksille edullisia. Kokonaiskustannukset yritykselle ovat 8 400 € (+ alv). Osallistumismaksu sisältää myös kohdeyritykseen tulevan osallistujan tapaturma- ja vastuuvakuutuksen.

Kun yritykseen löytyy sopiva ehdokas, yritys, osallistuja ja Aalto PRO allekirjoittavat ohjelman ajaksi koulutussopimuksen. Yrityksellä ei ole rekrytointivelvollisuutta ohjelman aikana tai sen päätyttyä, vaikka toimintamme tavoitteena luonnollisesti onkin työsopimuksien syntyminen.

Kokemusta, luotettavuutta ja erinomaisia tuloksia

Aalto PRO:n asiantuntijat ovat yrityksen käytettävissä koko koulutusohjelman ajan. He vastaavat kaikista ohjelman käytännön järjestelyistä ja huolehtivat siitä, että yhteistyö kaikkien osapuolten kesken sujuu moitteettomasti.

Aalto PRO:lla on yli 20 vuoden asiantuntijakokemus rekrytointiin tähtäävien koulutusohjelmien toteuttamisesta. Toimintamme osana Aalto-yliopistoa takaa laadun ja luotettavuuden. Kauttamme on työllistynyt jo tuhansia työnhakijoita. Sekä osallistujien että yritysasiakkaittemme tyytyväisyysaste on erinomainen: yli 70 prosenttia yhteistyökokeiluista johtaa työsopimukseen.

Lisätietoa F.E.C-ohjelmista TE-toimiston asiakkaille (hakijat)

Ota yhteyttä

Kysy lisää F.E.C-ohjelmista ja palvelustamme: 

Laura Isotalo

Relationship Manager

+358 10 837 3806

laura.isotalo@aaltoee.fi

Kimmo Rissanen

Senior Relationship Manager

+358 10 837 3830

kimmo.rissanen@aaltoee.fi

Heikki Valtonen

Senior Relationship Manager

+358 10 837 3854

heikki.valtonen@aaltoee.fi

Anita Vastamäki

Director, Open Programs

+358 10 837 3811

anita.vastamaki@aaltoee.fi