Tämän jutun tarkoituksena on auttaa sinua pohtimaan, millä tavoin todistat asiantuntijuutesi rekrytoivalle esimiehelle toiselta alalta hankitun työkokemuksen avulla. Vaikka siltä ei aluksi vaikuttaisi, työtaustassasi on paljon ammennettavaa! Juju on siinä, miten herätät työnantajien mielenkiinnon.

Vinkki 1: Hahmota kokonaisuus kiinnostavan position taustalla

Olet varmasti havainnut, että viimeistään haastattelussa työnantaja on kiinnostunut kuulemaan, millaisia onnistumisia ja haasteita olet urallasi kohdannut. Sillä, kuinka monta vuotta olet käyttänyt työpaikkailmoituksessa listattuja Office-ohjelmia, on lopulta pieni merkitys – kuka tahansa voi oppia käyttämään uusia työkaluja.

 

Mitä isompaa kokonaisuutta
työhön vaadittavat
taidot tukevat?

Tulkitse siis sinua kiinnostavaa työpaikkailmoitusta rivien välistä. Mitä isompaa kokonaisuutta työhön vaadittavat taidot tukevat? Sillä, kerrotko esimerkiksi “pitäväsi Excelistä” vai “pitäväsi monimutkaisten ongelmien ja pulmien ratkaisemisesta” on merkittävä ero. Jälkimmäinen kertoo työnantajalle selkeästi, että ymmärrät työnkuvan tyypilliset haasteet ja vieläpä nautit niistä.


Vinkki 2: Mieti ja viesti, mitkä työelämätaitosi ovat korvaamattomia uudessa työssä

Tässä on erinomainen tilaisuus pohtia, miten soveltaisit “aiemmassa elämässä” oppimiasi taitoja uudessa työssä. Ehkä olet projektinhallinnan mestari tai haka hahmottamaan kokonaisuuksia. Näitä sekä alla olevia universaaleja työtaitoja tarvitaan jokaisessa työpaikassa:

  • Ongelmanratkaisutaidot: Kehititkö aiemmassa työpaikassasi innovatiivisen ratkaisun johonkin ongelmaan? Miten työyhteisö tai työpaikkasi liiketoiminta hyötyi siitä?
  • Projektinhallintataidot: Ovatko tiukat deadlinet tuttua kauraa? Osaatko ennakoida, mitkä pallot putoavat usein ensimmäisenä ja reagoida nopeasti muuttuviin tilanteisiin? Oletko saanut kiitosta luotettavuudestasi?
  • Sopeutumiskyky: Oletko urasi aikana vaihtanut työpaikkaa isosta korporaatiosta piskuiseen kasvuyritykseen tai toisin päin? Vaihdos työtavoissa ja työnteon kulttuurissa on melkoinen, eikö vain? Kerro rohkeasti mitä vaihto opetti sinulle!
  • Johtamistaidot: Johtajuuteen kiteytyy monia eri ominaisuuksia. Oletko kenties mentoroinut nuorempia kollegoitasi, vienyt päättäväisesti läpi jonkin uudistuksen työpaikallasi tai toiminut linkkinä eri tiimien välillä firman sisäisissä projekteissa? 
  • Tiimityöskentelytaidot: Osaatko kertoa esimerkkejä hankalista tilanteista, joissa autoit eri osapuolia pääsemään yhteisymmärrykseen ja ratkaisuun?
  • Vuorovaikutustaidot: Esimerkiksi B2B-myyjän menestyksen salaisuus on kiinnostus asiakkaan bisneksestä ja kyky tarjota heille räätälöityjä ratkaisuja. Oletko utelias luonne ja pidätkö uusiin ihmisiin tutustumisesta? Kerro esimerkki tilanteesta, jossa olet päässyt loistamaan!

Vinkki 3: Lähesty työnantajaa konkreettisen yhteistyöehdotuksen kanssa

Työnhaussa olennainen haaste on vakuuttaa työnantajat siitä, että ymmärrät heidän liiketoimintaansa ja siihen liittyviä strategisia haasteita. Juuri tätä työpaikkailmoitusten ensimmäinen rivi “useamman vuoden työkokemus tehtävästä” käytännössä tarkoittaa.

Alanvaihtajan kannattaa tehdä taustatutkimusta kiinnostavasta yrityksestä: Ketkä ovat lähimmät kilpailijat? Ketkä ovat tärkeimpiä asiakkaita ja millaisia tarpeita heillä on? Millaisia trendejä ja lähitulevaisuuden mahdollisuuksia firman toimialaan liittyy? Tuo tekemäsi tutkimus esiin ja paketoi havaintosi konkreettiseksi ehdotukseksi, jonka juuri sinä voit ratkaista.

Esimerkki: “Huomasin, että kilpailijanne tekevät Facebook-mainontaa. Edustan teidän sekä kilpailijanne tärkeintä kohderyhmää ja mielestäni mainonta osuisi huomattavasti paremmin maaliin Instagramissa”.

Perustele, mitkä omaksumasi taidot uralla tai vapaa-ajalta auttavat sinua ratkaisemaan tämän ongelman: “Käytän somea videosisältöjen tuottamiseen ja harrastan musiikkivideoiden tekoa. Olen taitava visuaalinen tarinankertoja ja voin auttaa teitä saavuttamaan somemainontanne tavoitteet”.

 

Vinkki 4: Erottaudu muista hakijoista kertomalla uratarinasi

Alanvaihtajana sinulla on todennäköisesti hyvin erilainen työtausta muihin hakijoihin verrattuna. Käännä se eduksesi! Mieti, miten kertoisit taustastasi niin, että viestit omista intohimon kohteidesi kehittymisestä ja niiden seuraamista läpi urasi.

Pohdi, mikä sinua motivoi vaihtamaan alaa: Mikä tehtävässä, yrityksessä tai toimialassa kiinnostaa? Mitä sinulla on annettavaa ja mitä haluaisit oppia? Näetkö edessäsi selkeitä ura-askelia tai -tavoitteita, joiden saavuttamiseen avoin työpaikka sopisi?


Mitä sinulla on annettavaa
ja mitä haluaisit oppia?

Esimerkki: “Somemarkkinointi kiinnostaa minua, koska ympäristönä sosiaalinen media tarjoaa tarkemman katsauksen ihmisten kulutuskäyttäytymiseen ja niihin liittyviin ilmiöihin. Tavoitteenani on oppia ymmärtämään somesta saatavaa dataa ja hyödyntämään sitä liiketoiminnan kasvattamiseen. Tarjoamanne työpaikka vaikuttaa loistavalta tilaisuudelta toteuttaa tavoitteitani.”

Näin aTalent auttaa alanvaihtajia

Ensiluokkainen hakijakokemus

Olemme erittäin ylpeitä voidessamme tarjota henkilökohtaista palautetta ja sparrausta kaikille kauttamme töitä hakeneille. Työnhaku on haastavaa ja haluamme auttaa sinua kehittymään entistä paremmaksi työnhakijaksi, jotta parannat omia mahdollisuuksiasi työmarkkinoilla.

Tarjoamme monenlaisia asiantuntijatehtäviä

Välitämme työtehtäviä aina lyhyistä projekteista täysipäiväisiin ja kokoaikaisiin positioihin. Olemme erikoistuneet kaupallisen, teknillisen ja teknologia-aloihin ja tehtävien taso vaihtelee trainee-rooleista aina vaativiin asiantuntija- ja johtotehtäviin.

Rekisteröitymällä saat tiedon uusista työpaikoista heti

Saat ilmoitukset itsellesi sopivista, uusista työpaikoista rekisteröitymällä työnhakijaksi aTalentin verkkosivuilla. Luotuasi profiilin voit muokata ilmoituksia niin, että saat tiedon vain sinulle relevanteista tehtävistä.

Katso avoimet työpaikat