F.E.C. -ohjelmat – Osaamista työelämän tarpeisiin

Joustavat F.E.C. -ohjelmat ovat erinomainen tapa työllistää, kasvaa ja löytää sopivia osaajia yritykseenne. Ohjelmiin on osallistunut tuhansia tyytyväisiä yrityksiä ja koulutettavia: yli 70 prosenttia osallistujista on solminut työsopimuksen. Tervetuloa mukaan menestymään!

Aalto PRO ja Further Educated with Companies (F.E.C.) -ohjelmat tarjoavat monipuolista ja uudenlaista osaamista yrityksenne muuttuviin tarpeisiin yli 20 vuoden kokemuksella ja ainoana yliopistotasoista F.E.C. -koulutusta tarjoavana kumppanina. Ohjelmat kestävät kuusi kuukautta ja noin 80 prosenttia ajasta haastattelemanne ja valitsemanne osaaja työskentelee yrityksenne määrittelemissä tehtävissä ja osallistuu Aalto PRO:n järjestämään koulutukseen.

5000

Yli 5000 yritystä on työllistänyt osaajan kauttamme

70 %

Yli 70 % osallistujista solmii työsopimuksen

20

Yli 20 vuotta kokemusta menestyksekkäistä F.E.C.-ohjelmista

Kansainvälisen liiketoiminnan asiantuntija F.E.C.

Rekrytointiin tähtäävä koulutusohjelma yhdistää uutta työntekijää tarvitsevan yrityksen ja osaavan työnhakijan. Koulutuksen aikana osallistuja kehittää monipuolisesti osaamistaan kansainvälisen liiketoiminnan keskeisistä osa-alueista sekä tarjoaa työpanoksensa yritykselle.

Lue lisää Ota yhteyttä

Ajankohtaiset ohjelmat

Lisätietoa F.E.C.-ohjelmista TE-toimiston asiakkaille (hakijat)

F.E.C.-koulutuskonsepti yritykselle

Aalto PRO kartoittaa yrityksellenne potentiaaliset ehdokkaat työnhakijoiden joukosta. Yrityksenne haastattelee joukosta kiinnostavat ehdokkaat ja maksaa ohjelmakohtaisen osallistumismaksun vain, jos sopiva henkilö löytyy. Valittu henkilö saa työttömyysetuutta ohjelmajakson aikana, joten yrityksenne ei maksa hänelle palkkaa. Ohjelmajakso antaa mahdollisuuden muokata työtehtäviä, roolia ja tavoitteita käytännössä todetun osaamisen, kykyjen ja yrityksenne tarpeiden mukaisesti. Yrityksenne voi sitouttaa henkilön työsopimuksella tavoitteiden täytyttyä missä ohjelmajakson vaiheessa tahansa.

Työnhakijan ja työnantajan tarpeet sovitetaan yhteen

Further Educated with Companies (F.E.C.) -koulutuskonsepti on suunniteltu yhdessä ELY-keskuksen kanssa.

Sen tarkoituksena on sovittaa yhteen työnhakijoiden nykyinen osaaminen ja kehitys- ja uratavoitteet sekä uusien potentiaalisten työnantajien osaamistarpeet. Koulutussopimukseen perustuva F.E.C.-ohjelma sisältää Aalto PRO:n korkeatasoista koulutusta sekä työnhakijan käytännön työskentelyä yhteistyöyrityksessä. Koulutuksen ja työskentelyn osuudet vuorottelevat ohjelman aikana.

Ohjelman kokonaiskesto on noin kuusi kuukautta, josta yritystyöskentelyä on 80 prosenttia. Koulutuspäiviä on 1–3 päivän jaksoina noin kerran kuukaudessa. F.E.C.-ohjelma sisältää siis noin kuuden kuukauden mittaisen yhteistyöjakson potentiaalisen tulevan työntekijän kanssa – ja tavoitteena on työsopimus.

Toimenkuva määritellään aina yrityksen tarpeiden mukaan. Se voi liittyä mihin tahansa yrityksen toimintoihin. Vaihtoehtoja ovat esimerkiksi myynti ja markkinointi, projektijohtaminen, kansainvälistyminen, ICT, muutoksenhallinta, asiakasrajapinnassa toimiminen tai muiden eri tehtävien asiantuntijuus.

Sopivia tekijöitä monenlaisiin tehtäviin

Aalto PRO:n järjestämiin työvoimakoulutuksiin hakee jatkuvasti satoja ihmisiä, joista mukaan valitut ovat läpäisseet kolmiportaisen valintaprosessin. Valintakriteereinä ovat muun muassa koulutustausta, työkokemus, erityisosaaminen, aktiivisuus ja motivaatio sekä sosiaaliset taidot. Hakijoiden kirjo ulottuu vastavalmistuneista väitelleisiin, joten voimme tarjota sopivia tekijöitä monenlaisiin tehtäviin. Kokonaisuuden tavoitteena on sekä ratkaista yrityksen tuleva henkilöstötarve että kehittää henkilön osaamista koulutuksen kautta.

Yhteiskunnan tukemaa koulutusta

Aalto PRO:n rekrytointiin tähtäävät koulutusohjelmat ovat yhteiskunnan tukemaa koulutusta. Siksi ne ovat yrityksille edullisia. Kokonaiskustannukset yritykselle ovat 8 400 € (+ alv). Osallistumismaksu sisältää myös kohdeyritykseen tulevan osallistujan tapaturma- ja vastuuvakuutuksen.

Kun yritykseen löytyy sopiva ehdokas, yritys, osallistuja ja Aalto PRO allekirjoittavat ohjelman ajaksi koulutussopimuksen. Yrityksellä ei ole rekrytointivelvollisuutta ohjelman aikana tai sen päätyttyä, vaikka toimintamme tavoitteena luonnollisesti onkin työsopimuksien syntyminen.

Kokemusta, luotettavuutta ja erinomaisia tuloksia

Aalto PRO:n asiantuntijat ovat yrityksen käytettävissä koko koulutusohjelman ajan. He vastaavat kaikista ohjelman käytännön järjestelyistä ja huolehtivat siitä, että yhteistyö kaikkien osapuolten kesken sujuu moitteettomasti.

Aalto PRO:lla on yli 20 vuoden asiantuntijakokemus rekrytointiin tähtäävien koulutusohjelmien toteuttamisesta. Toimintamme osana Aalto-yliopistoa takaa laadun ja luotettavuuden. Kauttamme on työllistynyt jo tuhansia työnhakijoita. Sekä kurssilaistemme että yritysasiakkaittemme tyytyväisyysaste on erinomainen: yli 70 prosenttia yhteistyökokeiluista johtaa työsopimukseen.

Ota yhteyttä

Kysy lisää F.E.C.-ohjelmista ja palvelustamme: 

Kimmo Rissanen

Senior Relationship Manager

+358 10 837 3830

kimmo.rissanen@aaltoee.fi

Heikki Valtonen

Senior Relationship Manager

+358 10 837 3854

heikki.valtonen@aaltoee.fi

Anita Vastamäki

Director, Open Programs

+358 10 837 3811

anita.vastamaki@aaltoee.fi